We blijven steken op een gelijkspel.
04/11/17

We blijven steken op een gelijkspel.

We blijven steken op een gelijkspel.

Coach Stuivenberg baalde nog altijd na het gelijkspel in Kortrijk. “We kregen genoeg kansen om die wedstrijd te winnen. Terug kijken heeft geen zin. Met de komst van Lokeren hebben we een nieuwe kans om drie punten te pakken ook al zal dat niet gemakkelijk zijn. Als eerste scoren, dat zal de boodschap zijn,” vertelde Stuivenberg de dag voor de wedstrijd. Om daarvoor te zorgen deed de Genkse coach een beroep op dezelfde elf als in Kortrijk.

Bij Lokeren hadden ze al alles aan gedaan om klaar te zijn. “Er is pittig getraind. We staan voor enkele belangrijke en moeilijke wedstrijden,” aldus speler Steve De Ridder. “Iedereen weet dat Genk een goede ploeg is. Bovendien hebben ze zich herpakt na een moeilijk seizoensbegin.” Voor zijn terugkeer naar Genk kon Lokeren coach Peter Maes geen beroep doen op Killian Overmeire. Die was out met een letsel aan de adductoren. Daardoor stonden Terki en Rassoul centraal voor de verdediging, Kehli schoof een rij vooruit.

Brilscore aan de rust.

De eerste actie van de wedstrijd kwam van een Oekraïense voet. Malinovskyi zette voor maar niemand van zijn medespelers geraakte bij de bal. Het eerste schot op doel was Tanzaniaans van makelij. Samatta trapte naast. De volgende voorzet was dan weer Spaans. Dit keer kon Samatta niet met het hoofd bij de boogbal van Pozuelo. Om maar te zeggen dat het de thuisploeg was die de toon aangaf in het eerste kwartier. Veel rendement kwam er evenwel tot dan nog niet uit.

De eerste doelman die aan het werk moest was Vukovic. Vanuit een afgeweerde aanval legde De Ridder terug voor Skulason. Die zette voor, Kehli streelde de bal met het hoofd richting de verste hoek, maar de redding van de Genkse doelman was prima. De wedstrijd dommelde in tot op het halfuur Samatta teruglegde tot bij Malinovskyi. De trap van de Genkse middenvelder was overhaast en ging over.

Schrijvers vond dan het hoofd van Ingvartsen. Zijn kopbal werd gedevieerd in hoekschop. Die werd door Malinovskyi scherp voor doel gebracht. Doelman Verhulst en Samatta knalden tegen elkaar en de Genkse spits had verzorging nodig. De Tanzaniaan kon verder maar raakte even later geblesseerd aan de knie en werd vervangen door Karelis. Op slag van rust combineerde Genk goed door het midden. Pozuelo legde breed tot bij de Griek maar in plaats van zelf zijn kans te gaan kaatste die de bal terug en Pozuelo kwam niet tot trappen. In de rebound ging de poging van Heynen over de winkelhaak. Zo bleef het scorebord blank aan de rust.

Genk geraakt niet voorbij dubbele Lokerense muur.

De Genkse verdediging moest al meteen bij de pinken zijn toen Kehli, seconden na de rust de zestien mocht binnen wandelen. Gelukkig ging zijn schot voorlangs. De poging van Malinovskyi na tien minuten ging dan weer naast. Een vrije trap van de Oekraïner korte tijd later was hetzelfde lot beschoren.

Een vrije trap, na ingebeelde fout van Colley, zorgde voor nieuw gevaar voor het Genkse doel. De Sutter kon koppen maar Danny Vukovic had een meer dan voorbeeldige redding in huis. Aan de overzijde kon Karelis een goed over de verdediging gedropte bal op doel koppen. De save kwam dit keer van Lokeren doelman Verhulst. De rebound werd door diezelfde Karelis overgetrapt. Amper enkele seconden later zette Pozuelo Karelis opnieuw alleen voor doel. Opnieuw ging de bal over.

Lokeren pakte het van dan af verdedigend aan. Met het ganse team achter de bal trokken ze een dubbele gordel op voor het eigen doel. Voor de thuisploeg was er geen doorkomen aan. Daar probeerde Albert Stuivenberg iets aan te doen met de inbreng van Benson voor Schrijvers. Als Genk er dan toch eens doorheen geraakte was daar doelman Verhulst. Zo redde hij een harde schuiver van Karelis met de voet. Seconden later deed hij dat nog eens over. Benson zette scherp voor maar de bezoekende doelman lag goed in de weg van het schot van Ingvartsen. Ook Vukovic moest nog vol aan de bak op een prima poging van Skulason. De thuisploeg geraakte niet meer door de dubbele Lokerense muur en bleef zo steken op een ontgoochelend gelijkspel.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Colley, Aidoo, Mata (84’ Maehle), Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Schrijvers (79’ Benson), Samatta (40’ Karelis) en Ingvartsen.

Opstelling Sporting Lokeren : Verhulst, Maric, Skulason, De Sutter (74’ Enoh), Kehli (90’ Söder), Ticinovic (79’ Marzo), Rassoul, De Ridder, Filipovic en Mpati.

Doelpunten :

Gele kaarten : 50’ Malinovskyi, 59’ Colley, 65’ Filipovic, 68’ Rassoul, 77’ Heynen

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Wesley Alen.

Toeschouwers : 14.650

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!