Pierre Denier: Geboren en getogen Genkie
02/11/17

Pierre Denier: Geboren en getogen Genkie

Pierre Denier is nog geen 18 jaar als hij zijn geboorteplaats Molenbeersel verlaat om bij KFC Winterslag te gaan voetballen. Samen met zijn broer Thieu breekt hij al snel door in de eerste ploeg. Tot de fusie in 1988 zal hij 653 wedstrijden spelen in het eerste elftal van KFC Winterslag.

Denier maakt ook deel uit van de ploeg die in het seizoen 1981-1982 in de tweede ronde van de Uefabeker het grote Arsenal uitschakelt. Het is het hoogtepunt in de geschiedenis van Winterslag.

In 1988 smelten KFC Winterslag en Thor Waterschei samen tot KRC Genk. Denier blijft de fusieploeg trouw en zal tot in 1992 nog 111 wedstrijden in

het Genkshirt spelen. De 2-7 zege in 1990 in de beslissende promotiematch op het veld van Zwarte Leeuw behoort tot het collectieve geheugen van de  oudere KRC-fan.

In totaal speelt Pierre Denier 764 wedstrijden in het eerste elftal van KFC Winterslag of KRC Genk. 

Onmiddellijk na zijn spelerscarrière neemt Denier een rol op in het sportieve verhaal van KRC Genk langs de lijn. In 2017 viert hij zijn 25-jarig bestaan als lid van de technische staf.

Denier houdt van een rol in de schaduw en zit in die 25 jaar naast volgende coaches op de bank : Pier Janssen, Luka Peruzovic, Norbert Beuls, Envir Alisic, Aimé Anthuenis, Jos Heyligen, Johan Boskamp, Sef Vergoossen, René Vandereycken, Hugo Broos, Ronny Vangeneugden, Hein Vanhaezebrouck, Frank Vercauteren, Emilio Ferrera, Alex McLeish, Peter Maes, Albert Stuivenberg.

Als KRC Genk in nood was, nam Denier zijn verantwoordelijkheid en coachte hij het team. In totaal was hij 8 keer interimcoach. Zijn belangrijkste succes is winst in de beker van België in 2009. KRC Genk verslaat op de Heizel KV Mechelen met 2-0. Denier heeft zijn trofee te pakken.

In 2011 leidt Denier als hoofdcoach de club naar de Champions League. Maccabi Haifa wordt na strafschoppen verslagen. In 2014 wordt Denier gehuldigd voor zijn 1000ste match bij KRC Genk.

 

Pierre Denier is sinds 2017 teammanager van KRC Genk. 

 

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!