2013: Limburgs volksfeest op de Heizel
11/10/17

2013: Limburgs volksfeest op de Heizel

We beginnen sterk aan ons tweede seizoen onder trainer Mario Been. Na 10 speeldagen staat KRC Genk mee aan de leiding. We eindigen uiteindelijk derde in de reguliere competitie. In de titelplay-offs loopt het aanvankelijk ook vlot maar na enkele nederlagen moet KRC Genk zich tevreden stellen met de vijfde plaats.

Het hele seizoen strijden we mee op drie fronten. Voor het eerst in de geschiedenis overwinteren we Europees. In een groep met Basel, Videoton en Sporting Lissabon worden we zelfs groepswinnaar. In de 16de finales van de Europa League worden we uitgeschakeld door het Duitse VFB Stuttgart.

In de Belgische beker doet KRC Genk het opnieuw uitstekend. Union, Standard, Zulte-Waregem en Anderlecht ( na strafschoppen ) kunnen de weg naar de finale niet versperren. KRC Genk plaatst zich voor de vierde keer voor de bekerfinale.

 

De Bekerfinale

In het Koning Boudewijnstadion is Cercle Brugge de tegenstander. Cercle kende een rampseizoen, ontsloeg met Bob Peeters en Foeke Booy twee trainers en werd laatste in de competitie.

Gelukkig kreeg het enkele herkansingen en kon het zich via play-off III en de eindronde alsnog handhaven in de hoogste klasse. Cercle Brugge trok onder leiding van coach Lorenzo Staelens als underdog naar de bekerfinale.

Genk en bij uitbreiding heel Limburg liep storm voor deze vierde tocht naar de Heizel. Maar liefst 30.300 Genkfans kochten een ticket voor de finale. Tot op heden een record voor één club.

In de finale nam KRC Genk het initiatief maar we werden pas in de slotfase beloond. Bennard Kumordzi brak de ban met een kopbaldoelpunt, kapitein Jelle Vossen zorgde voor de 0-2 eindstand. KRC Genk won voor de vierde keer de Beker van België.

Datum : 9 mei 2013 – Koning Boudewijnstadion

Scheidsrechter : Johan Verbist 

Doelpunten :

0-1           : Bennard Kumordzi ( 84’ )
0-2           : Jelle Vossen ( 90’ )

 

Ploeg KRC Genk Bekerfinale

Laszlo Köteles, Anele Ngcongca, Jeroen Simaeys, Kalidou Koulibaly, Derrick Tshimanga, Thomas Buffel, Khaleem Hyland, Bennard Kumordzi, Steven Joseph-Monrose ( 82’ Glynor Plet ), Benjamin De Ceulaer ( 73’ Elyaniv Barda ), Jelle Vossen ( 93’ Julien Gorius )

Limburgs volksfeest

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!