Felbevochten 3 - 3 eindstand in Eupen.
30/09/17

Felbevochten 3 - 3 eindstand in Eupen.

Felbevochten 3 - 3 eindstand in Eupen.

“Wij willen, wij moeten winnen in Eupen,” zo eenvoudig/moeilijk stelde coach Stuivenberg de zaken aan de vooravond van de wedstrijd. “Dat de tegenstander Eupen heet en voorlaatste staat in het klassement maakt niet uit. Ze doen het de laatste weken weer wat beter en ze hebben een betere balans gevonden. Welke formatie of speelwijze we ook kiezen, we moeten kansen krijgen en ze benutten.”

Stuivenberg kon geen beroep doen op Uronen die sukkelde met een knieblessure. Nastic en Benson verdwenen uit het team dat gelijk speelde tegen Oostende. In hun plaats begonnen Ingvartsen en Brabec in een 3 – 5 – 2 opstelling.

Eupen kon tot nog toe Genk éénmaal punten ontfutselen. In Play-Off 2 van vorig seizoen hield het een puntje thuis. Coach Condom begon aan zijn  honderdste wedstrijd en liet Lotiès aan de kant voor Ocansey.

Dubbele achterstand aan de rust.

De studieronde duurde tot voorbij minuut tien. Tot dan kregen we veel middenveldspel zonder gevaar. Behalve dan van een zelfzuchtige Leye die verkoos zelf te trappen in plaats van Verdier aan te spelen voor doel. De bal ging naast vanuit een scherpe hoek.

Afif ging even later aan de haal maar trapte via de rug van Brabec in hoekschop. Die corner was de inleiding voor het openingsdoelpunt. Blondelle rukte zich los en kopte van dichtbij de voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.

Voor een repliek van Genk was het wachten tot in minuut 21. Malinovksyi rukte op, bleef met wat geluk en dankzij Ingvartsen die de ruimte trok in balbezit maar trapte dan met zijn mindere rechter nipt naast. Dat deed hij tien minuten later nog eens over met zijn linker.

In minuut 35 had Malinovskyi pech toen zijn vrije trap vanop ruim vijfentwintig meter slechts centimeters naast ging. Vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong. Afif zette zelf de aanval op, slalomde rond doelman Vukovic en maakte er 2 – 0 van.

Felbevochten gelijkspel na dolle tweede helft.

Brabec bleef na de rust in de kleedkamer. In zijn plaats startte Khammas aan de tweede helft. De eerste kans was opnieuw voor de thuisploeg. Valiente mocht op een hoekschop vrij inkoppen. Khammas redde op de lijn. Genk kwam met de schrik vrij en scoorde op de tegenaanval. Ingvartsen duwde op voorzet van Mata zijn eerste voor Blauwwit voorbij Van Crombrugge.

Lang kon Genk niet genieten van zijn doelpunt. Na balverlies op het middenveld kon Afif Leye in het straatje sturen. De Eupense aanvaller aarzelde niet en trapte hoog in het dak van het doel de 3 – 1 tegen de touwen.

Kort na het uur probeerde Berge het van ver. Zijn poging ging maar net naast. Even daarvoor kopten en trapten Ingvartsen en Khammas nog naast een scherpe voorzet van Mata. Enkele minuten later moesten de video refs in actie komen. Samatta kopte en de bal belandde tegen de arm van Wague. Verboomen zag het niet maar vanuit het busje kwam het verdict : strafschop. Siebe Schrijvers zette zich klaar achter de bal maar knalde de penalty op Van Crombrugge. In de rebound kon de Perenaar toch binnen duwen.

Met nog een klein kwartier te gaan kwamen Benson en Maehle in voor Schrijvers en Mata. Die wissel loonde al binnen de twee minuten. Maehle rukte op en vond zijn maatje Ingvartsen voor doel. Die trapte met binnenkant rechts hoog in doel de gelijkmaker binnen.

Vijf minuten voor het einde kreeg Genk nog ei zo na het deksel op de neus toen Schouterden mocht aanleggen. Hij trapte pardoes op de paal en de bal kaprioleerde in de handen van Vukovic. Aan de overkant moest Van Crombrugge alles uit de kast halen om een vrije trap van Malinovskyi onschadelijk te maken.

Op nog een zwak schotje van Schouterden in de handen van Vukovic na was het nu al Genk wat de klok sloeg. De bezoekers gingen all-in en Eupen moest achteruit. Maehle kon opnieuw hard voorzetten maar enkele verdedigers gooiden zich voor de poging van opnieuw Ingvartsen. Gescoord werd er niet meer en zo bleef het bij een felbevochten gelijkspel.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Colley, Brabec (45’ Khammas), Aidoo, Schrijvers (76’ Benson), Malinovskyi, Berge, Mata (76’ Maehle), Pozuelo, Ingvartsen en Samatta.

Opstelling KAS Eupen : Van Crombrugge, Amani (90’ George), Leye, Garcia, Afif (91’ Sanhaji), Wague, Blondelle, Tirpan, Ocansey, Valiente en Verdier (70’ Schouterden).

Doelpunten :

12’ : 1 – 0 : Blondelle
40’ : 2 – 0 : Afif
53’ : 2 – 1 : Ingvartsen
57’ : 3 – 1 : Leye
66’ : 3 – 2 : Schrijvers (strafschop)
77’ : 3 – 3 : Ingvartsen

Gele kaarten : 08’ Verdier, 35’ Garcia, 38’ Pozuelo

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Nathan Verboomen

Toeschouwers : 2.415

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!