Spitsbroers: Strupar en Oulare
22/09/17

Spitsbroers: Strupar en Oulare

 

Branko Strupar komt in 1994 samen met zijn vriend Besnik Hasi naar Racing Genk. De Kroaat wordt niet meteen op handen gedragen. Wanneer hij een doelpuntenmachine wordt sluiten de fans hem in hun hart. In zijn eerste seizoen maakt hij 36 doelpunten, het jaar daarop 18 goals. Wanneer KRC Genk in 1996 promoveert naar de hoogste klasse overtuigt coach Aimé Anthuenis het clubbestuur om spits Souleymane Oulare van Waregem over te nemen.

Het duo Strupar – Oulare gaat al snel onder de naam ‘ Strulare ‘ door het leven.

In het tweede seizoen in de hoogste klasse eindigen we tweede in de competitie. Blauw-wit speelt ook voor het eerst in haar bestaan de finale van de beker van België. Die finale wordt in het Koning Boudewijnstadion met overtuigende 4-0 cijfers gewonnen van kampioen Club Brugge. In dat seizoen scoort Oulare 21 keer, Strupar maakt 26 doelpunten.

Beide Genkspelers pakten de belangrijkste individuele prijzen van het Belgisch voetbal. Strupar won de Gouden Schoen, Oulare werd verkozen tot Profvoetballer van het jaar. En het kon nog beter. In 1999 kroonde KRC Genk zich voor het eerst tot landskampioen. ‘ Strulare ‘ stuwt de club met hun doelpunten naar de titel. Strupar trof maar liefst 29 keer raak, Oulare vond 31 keer de weg naar de netten.

Souleymane Oulare vertrekt in augustus 1999 naar het Turkse Fenerbahce, Branko Strupar kiest in december 1999 voor een carrière in de Premier League bij Derby County. Beide spelers zijn tot op vandaag levende KRC Genk legendes. In iets meer dan 3 seizoenen scoorde ‘Strulare’ 190 keer voor onze club.

 

Vóór de thuiswedstrijd tegen KV Oostende wonnen 30 supporters een meet & greet met onze helden. Beleef het verslag hieronder.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!