"2 - 1 verlies in de derby."
16/09/17

"2 - 1 verlies in de derby."

"2 - 1 verlies in de derby."

“Sint-Truiden staat derde en ze hebben dat ook verdiend. Ze krijgen alle lof,” strooide Albert Stuivenberg met complimenten voor de wedstrijd. “Het is een ploeg die speelt naar zijn vermogen. Vedetten lopen er niet tussen, iedereen is betrokken en dat is een sterkte. Het is een derby met alles wat daar rond hangt. Toch zijn er ook drie punten te verdienen en die willen wij. Of we die pakken hangt van onszelf af. Het wordt een mooie test,” besloot Stuivenberg.

De Nederlander wijzigde het team van tegen AA Gent op twee plaatsen. Thomas Buffel maakte zijn rentree ten koste van Samatta en Maehle verving Mata op de rechtsachter.

STVV coach Jonas De Roeck haastte zich om de favorietenrol op de schouders van Genk te schuiven. "Genk is een grotere club, heeft een groter budget en grotere ambities. Voor mij is het belangrijk dat wij laten zien dat we er alles aan geaan hebben. Dat we getoond hebben dat we met de nodige grinta gespeeld hebben," zo luidde het. Eén wijziging bij de Kanaries : Vetokele begon aan de wedstrijd in de plaats van Botaka.

Gelijkopgaande eerste helft.

Genk, voor de gelegenheid in het wit, begon furieus. Na twee minuten moest doelman Pirard al vol aan de bak. Pozuelo ging neer op een kleine vijfentwintig meter van het doel. Malinovskyi pikte de vrije trap mee, rukte op en haalde loeihard uit met de linker. De Truiense doelman moest de knal lossen maar was nog net op tijd bij de bal om Ingvartsen het scoren te beletten.

In minuut tien prikte STVV tegen. Legear stak diep tot bij Vetokele. Danny Vukovic was eerder bij de bal en voorkwam verder onheil. Drie minuten later stond Malinovskyi opnieuw aan het kanon. Hij zorgde zelf voor de verre bal op Buffel. Die zette voor en bereikte opnieuw de Oekraïner. Dit keer ging de loeier over.

Op het kwartier wurmde Legear zich in schietpositie. Opnieuw was er de redding van Vukovic. Een goede combinatie Pozuelo Ingvartsen zette de Deen op weg naar Pirard. Het schot zeilde naast. Terug naar de overkant dan waar De Sart plots diep mocht gaan maar Vukovic gooide zich in de baan van het schot. De Sart mocht kort daarna opnieuw aanleggen na een goed teruggelegde voorzet van Legear. Dit keer ging de bal naast.

Na een intense start moest het tempo rond het halfuur naar beneden. Genk zette nog eens aan in minuut 33. De voorzet was van Maehle, Ingvartsen klom niet hoog genoeg om kracht achter zijn kopbal te zetten en Pirard kon oprapen. Met nog vijf minuten te gaan overkwam hem hetzelfde op een voorzet van Malinovskyi. Goed samenspel op het middenveld zorgde voor een voorzet van Maehle maar die was te scherp en niemand kon er bij. Vlak voor rusten zette Schrijvers zich nog eens door, zocht zijn rechter maar draaide de bal over de kruising. Zo gingen we de rust in zonder doelpunten na een gelijkopgaande eerste helft.

Doelpunt Schrijvers kan niet baten.

De tweede helft begon met een reuzenkans voor de thuisploeg. Boli werd door Charisis het straatje ingestuurd en zag zichzelf al scoren maar opnieuw was Vukovic de sterkste. In minuut 55 combineerden Uronen en Buffel goed in de zestien. De Genkse kapitein bracht voor maar opnieuw kon Ingvartsen geen kracht zetten achter zijn kopbal.

Enkele minuten later nam De Petter een afvallende hoekschop meteen op de slof. De bal ging niet eens zo ver over. Dan was het wachten tot in minuut zeventig toen Pozuelo plots een schietkans kreeg op de rand van de kleine rechthoek. Teixeira gooide zich in de baan van het schot en voorkwam het openingsdoelpunt.

Met Samatta en Zhegrova in de plaats van Ingvartsen en Buffel bracht Albert Stuivenberg nieuw bloed. Dat leverde niet meteen veel op. Het was de thuisploeg die zelfs op voorsprong kwam. Berge veroorzaakte een vrije trap net buiten zijn eigen zestien en Bezus krulde die over de muur in de kruising.

Vijf minuten later verdubbelde verdediger Dussaut de voorsprong. Hij slalomde de zestien binnen en trapte buiten het bereik van Vukovic de 2 – 0 op het bord. Dat was voldoende om Genk de benen af te snijden. Toch scoorde blauwwit nog tegen. Schrijvers trapte een afvallende bal via een Truiens been voorbij Pirard met nog twee minuten officiële speeltijd te gaan. Een schicht van Uronen werd nog in extremis gepakt door Pirard maar verder geraakten de bezoekers niet meer en zo bleven de drie punten in Haspengouw.

Opstelling STVV : Lucas Pirard, Stelios Kitsiou, Jorge Teixeira, Sascha Kotysch, Casper de Norre (80’ Dussaut), Igor Vetokele (67’ Jordan Botaka), Charilaos Charisis, Steven De Petter, Jonathan Legear (67’ Roman Bezus), Yohan Boli en Alexis De Sart.

Opstelling KRC Genk : Danny Vukovic, Joakim Mæhle, Omar Colley, Jakub Brabec, Jere Uronen, Ruslan Malinovskiy (88’ Bryan Heynen), Sander Berge, Alejandro Pozuelo, Thomas Buffel (73’ Edon Zhegrova), Marcus Ingvartsen (73’ Mbwana Samatta) en Siebe Schrijvers.

Doelpunten :

78’ : 1 – 0 : Roman  Bezus
83’ : 2 – 0 : Damien Dussaut
88’ : 2 – 1 : Siebe Schrijvers

Gele kaarten : 45’ + 1’ De Petter, 47’ De Sart, 60’ Kotysch, 75’ Charisis, 77’ Berge, 85’ Pozuelo, 90’ + 4’ Bezus.

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Jonathan Lardot

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!