"In extremis verdiend punt in Gent."
10/09/17

"In extremis verdiend punt in Gent."

"In extremis verdiend punt in Gent."

“Als club moeten we trots zijn op onze internationals,” vond Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. “Maar natuurlijk, je moet altijd afwachten hoe die jongens terug komen. Zijn ze fit ? Hoe voelen ze zich als ze verloren hebben met hun land ? Nu is alles goed gegaan. Er zijn geen probleemgevallen al hebben we natuurlijk maar twee dagen echte voorbereiding gehad. Daar moeten we me leven. We moeten Trossard en Buffel wel missen maar hun vervangers zijn klaar. Wedstrijden tegen AA Gent zijn altijd op het scherp van de snee. Hun manier van spelen weerspiegelt niet het aantal punten dat ze hebben. Ze zijn nooit weggespeeld en hebben zelfs een paar keer gewoon pech gehad. Het zal knokken worden maar we gaan gewoon uit van onze eigen sterkte en ons eigen systeem," vertelde Stuivenberg nog.

De vervanger voor Trossard was al sinds vorige week Siebe Schrijvers. Net voor het begin van de wedstrijd was er pech voor Benson Manuel. Hij had de plaats van de geschorste Buffel moeten innemen maar blesseerde zich tijdens de opwarming. Daardoor begon Samatta op de rechterflank.

“We spelen opnieuw tegen een titelkandidaat,” zong Hein Vanhaezebrouck vooraf de lof van de tegenstander. Ze hebben hun ploeg samen gehouden en ze gaan zeker voor de prijzen,” aldus de Gentse coach. Heel wat afwezigen bij La Gantoise. Foket, Saief, Matton, Neto, Kalu en Andrijasevic waren fysiek niet klaar al startte de laatste wel op de bank. Mitrovic was geschorst. Nieuwkomer Dussenne werd meteen in de basiself gedropt.

Lichte strafschop tegen.

Het was wachten tot in minuut tien voor de eerste kans. Uronen bracht voor vanop links. De bal ging aan iedereen voorbij tot aan de tweede paal waar Samatta hoog over joeg. Tot dan moesten we tevreden zijn met halve kansjes aan weerszijden. Esiti schoot over en naast, Milicevic besloot in de armen van Vukovic. Aan de overkant mikte Samatta ook na vier minuten al te hoog.

In minuut achttien vond Pozuelo de achterlijn na goed combineren met Schrijvers. De Spanjaard knalde pardoes op de buitenkant van de paal. Kort daarop mocht de thuisploeg een vrije trap nemen aan de rand van de zestien. Milicevic probeerde het met een ingestudeerd nummertje en legde de bal terug tot bij Marcq. Die haalde meteen uit maar de bal belandde in de voeten van Dejaegere die te verrast was om af te werken.

De wedstrijd werd dan gelijkopgaand met het gros van het balbezit voor de bezoekers zonder kansen evenwel. Iets voorbij het halfuur leed Pozuelo een zeldzame keer balverlies. Sylla werd gelanceerd en Mata zat hem op de hielen. In de zestien ging de Gentse aanvaller meer dan gretig  neer. Referee Vertenten zag geen schwalbe en legde de bal onbegrijpelijk op de stip. Milicevic liet Vukovic geen schijn van kans.

Brabec zorgt voor gerechtigheid.

Aan de rust hield coach Stuivenberg Mata wijselijk in de kleedkamer. De Angolees flirtte te zeer met een tweede gele kaart. Joakim Maehle mocht opdraven op de rechtsachter. Opnieuw was het tien minuten wachten op de eerste kans. Die kwam er na een goed gemikte vrije trap van Malinovskyi. Marcq wilde ontzetten maar verlengde de bal met het achterhoofd tot bij Colley aan de tweede paal. De Gambiaan kon net niet bij de bal om de gelijkmaker te scoren.

Op het uur waaide een hoekschop van Simon ver voorbij de tweede paal. Machado nam de bal op de slof en Vukovic moest vol aan de bak om een tweede tegendoelpunt te voorkomen. Kort daarop kopte Dejaegere een hoekschop van opnieuw Simon nipt voorlangs.

Genk ging hoger spelen en kreeg kansen. Een verre bal viel voor de voeten van Colley maar die was te verrast om af te werken.  Dan haalde Malinovskyi zijn linker boven. Hij recupereerde zelf de bal en haalde meteen uit. Het leer ging maar nipt naast.

Pas een kwartier voor affluiten kreeg AA Gent zijn tweede kans van de tweede helft. Sylla pikte de bal mee over links maar duwde dan met buitenkant rechts het leer voorlangs. Met Zhegrova in de plaats van Malinovskyi zette Albert Stuivenberg alles op alles. Samatta ging in steun van Ingvartsen spelen in de spits en de jonge Kosovaar debuteerde voor KRC Genk op de rechterflank.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd geschiedde dan toch gerechtigheid. Pozuelo nam een vrije trap vanop rechts. Aan de tweede paal was iedereen de mee opgerukte Brabec vergeten en de Tsjech kopte overhoeks de verdiende gelijkmaker binnen.

Ei zo na zorgde Ingvartsen nog voor euforie maar zijn kopbal ging maar net voorlangs. Genk kreeg wat het op basis van de ganse wedstrijd verdiende : een punt.

Opstelling AA Gent : Kalinic, Gigot, Dussenne, Machado, Asare, Marcq, Esiti, Dejaegere (85’ Andrijasevic), Milicevic (45’ Bronn), Sylla en Simon (73’ Kubo).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Mata (45’ Maehle), Brabec, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi (80’ Zhegrova), Pozuelo, Samatta, Schrijvers en Ingvartsen (93’ Heynen).

Doelpunten :

35’ : 1 – 0 : Milicevic (strafschop)
89’ : 1 – 1 : Brabec

Gele kaarten : 1’ Berge, 23’ Mata, 28’ Dussenne, 40’ Machado, 41’ Esiti

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bart Vertenten

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!