Eerste thuiswinst is een feit.
26/08/17

Eerste thuiswinst is een feit.

Eerste thuiswinst is een feit.

“In de nabespreking van de wedstrijd tegen Charleroi heeft iedereen die zich daartoe geroepen voelde zijn zeg mogen doen. Ik heb ook individueel met de jongens gepraat. We zijn daar sterker uitgekomen. Dat heb ik gemerkt op het trainingsveld deze week. Er werd hard en intensief gewerkt. We moeten tegen KV Mechelen uitstralen dat we KRC Genk zijn. Dat zijn we aan onszelf en onze fans verplicht. Als we dat doen heeft iedereen aan ons een kwade klant,” vertelde Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. De Nederlander wijzigde zijn basiself op drie plaatsen. Door het uitvallen van Trossard schoof Schrijvers naar de linkerflank. Pozuelo en Uronen begonnen voor het eerst sinds hun blessures aan de wedstrijd. In de spits kreeg Ingvartsen de voorkeur op Samatta.

“Genk heeft zijn draai nog niet echt gevonden,” aldus Yannick Ferrera. “Ik hoop dat dat nog een avond zo blijft. Wij gaan in elk geval knokken voor de overwinning. Ik hoop dat we de kansen nu wel afmaken.” Met Filipovic en Vitas in de ploeg voerde Ferrera twee wissels door. De Witte verdween naar de bank.

Pozuelo, who else ?

Genk begon meteen gevaarlijk met een gekruld schot vanop de rand van de zestien door Siebe Schrijvers. Coosemans moest meteen goed plat. “Kan ik ook,” dacht Vitas en hij mikte een vrije trap over de muur richting de kruising. Vukovic zat er met een vingertje tussen en tikte in hoekschop. Terug naar de overkant waar Pozuelo Schrijvers zocht met een van zijn gekende balletjes tussendoor. De Mechels verdediging sloot nog net op tijd.

Na elf minuten kregen we de eerste grote kans. Ingvartsen wurmde zich voorbij twee verdedigers, verschalkte Coosemans met een magistraal stiftertje maar Cocalic was net op tijd terug om een zeker doelpunt te voorkomen. Genk bleef de toon aangeven en opnieuw moest de Mechelse goallie tussenkomen op een gekraakte kopbal van Brabec.

Malinois stak dan toch even de neus aan het venster. Rits stuurde Croizet diep maar Colley was attent en stopte de aanval af. Rob Schoofs probeerde het van ver, de bal week af en dwarrelde over de kooi van Ryan. Even later kon Cobbaut voorzetten. Drazic raakte de bal met de schouder in plaats van met het hoofd en het leer dwarrelde over het doel van Vukovic.

Nog voor de rust kwam Genk toch op voorsprong. Pozuelo, die aanvankelijk nog even op zoek was naar zijn beste technische staaltjes, combineerde met Malinovskyi, pikte de bal op aan de rand van de grote rechthoek en plaatste het leer meesterlijk in de hoek. Van een geslaagd wederoptreden gesproken.

Een poging van Siebe Schrijvers in quasi dezelfde omstandigheden ging even later millimeters naast. Dat lot was ook de poging van Ingvartsen beschoren toen die op voorzet van Schrijvers zijn linker zocht en nipt naast trapte. Geen dubbele voorsprong bij de rust dus, al had Genk die gezien de kansen wel verdiend.

Toch nog even bibberen na rood voor Buffel.

Geen van beide coaches vond het nodig vervangingen door te voeren tijdens de rust. Genk kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer. Een rush van Mata resulteerde in een hoekschop die door Malinovskyi over alles en iedereen heen getrapt werd. Ingvartsen kon net niet bij een scherpe voorzet van Schrijvers. Misschien nog maar best dat hij op buitenspel betrapt werd, een doelpunt had immers niet geteld.

Vlak na het uur mocht Malinovsky een vrije trap nemen vanop links. Hij bereikte Colley aan de tweede paal maar de Gambiaan kon de bal niet goed voor doel leggen met het hoofd. Tien minuten later werd Malinovskyi centraal voor doel vrijgespeeld. Maar de Oekraïener moest besluiten met zijn zwakkere rechter en joeg de bal hoog over. Nog eens twee minuten verder stuurde Pozuelo Ingvartsen diep. De Deen twijfelde en werd dan door Cocalic afgestopt.

Met nog een kwartier te gaan maakte ook de Luminus Arena kennis met het verschijnsel videoref. Ingvartsen geen neer over het been van Rits in de zestien. Wim Smet legde de bal op de stip maar ging dan na hevig protest bij Mechelen toch het schermpje naast het veld raadplegen. De scheidsrechter wijzigde zijn beslissing onder een striemend gefluit vanop de tribunes.

Met Samatta voor Ingvartsen gooide Stuivenberg vers bloed in de strijd. Dat loonde ei zo na enkele minuten later. Pozuelo stuurde de Tanzaniaan diep maar die besloot zwak in de handen van Cosemans.

Met nog twee minuten te gaan kreeg kapitein Buffel binnen het tijdsbestek van één minuut twee keer geel en dus rood. De thuisploeg moest dus met zijn tienen verder maar kreeg nog voor het einde van de reguliere speeltijd de kans om de voorsprong te verdubbelen. Mistasten in de Mechelse verdediging liet Samatta alleen richting Coosemans snellen. Opnieuw was het schot veel te zwak en de Mechelse doelman kon languit vallend redding brengen.

Mechelen begon een slotoffensief en met een man minder was het nog even pompen of verzuipen zonder dat de Maneblussers echt gevaarlijk werden. De 1 – 0 bleef op het bord staan en Genk pakte voor het eerst dit seizoen de drie punten in eigen huis.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Colley, Brabec, Mata, Berge, Malinovskyi (86’ Heynen), Pozuelo (91’ Aidoo), Schrijvers, Buffel en Ingvartsen (83’ Samatta).

Opstelling KV Mechelen : Coosemans, Vitas, Matthys, Croizet, Rits, Cocalic (78’ De Witte), Schoofs, Cobbaut, Filipovic (68’ Kawaya), Rherras (68’ Claes) en Drazic.

Doelpunten :

38’ : 1 – 0 : Pozuelo

Gele kaarten : 14’ Colley, 34’ Filipovic, 73’ Ingvartsen, 88’ Buffel (2x), 93’ Claes

Rode kaarten : 88’ Buffel (2 x geel)

Toeschouwers : 14.165

Scheidsrechter : Wim Smet.

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!