2009: Derde keer Heizel, derde Beker
23/08/17

2009: Derde keer Heizel, derde Beker

KRC Genk kent aan het eind van de jaren 2000 geen makkelijke seizoenen. In 2008 moesten we tevreden zijn met de 10de plaats, ook in het seizoen 2008 -2009 konden we onze Europese ambities niet waarmaken. Trainer Ronny Van Geneugden zet begin maart 2009 een stap terug en stopt als trainer van KRC Genk. Assistent Pierre Denier neemt tot het einde van het seizoen over in afwachting van een nieuwe coach. 

Denier leidt de club uiteindelijk naar de 8ste plaats in de competitie.

In de beker schakelt KRC Genk achtereenvolgens Seraing, Lokeren, en AA Gent uit en wil het in de halve finale in een dubbele confrontatie Lierse uit de finale houden. De heenmatch in Genk eindigt op een ontgoochelende 2-2. Bij de terugmatch in Lier haalt Genk nog eens ouderwets uit en wint met 1-4.

Ons blauw witte legioen mag zich opnieuw opmaken voor de tocht naar Brussel en een derde bekerfinale op de Heizel.


Bekerfinale

In het Koning Boudewijnstadion is KV Mechelen de tegenstander. 

Malinwa werd onder trainer Peter Maes 10de in de competitie en ging als underdog naar de Heizel. KRC Genk speelde een volwassen wedstrijd en na een rode kaart voor een Mechelse verdediger haalde het zijn derde beker binnen. De Heizel is opnieuw van Genk: Derde Keer Heizel, Derde Beker. 

Datum : 23 mei 2009 – Koning Boudewijnstadion

Scheidsrechter : Frank De Bleeckere

Einstand : 2 - 0 

Beiden doelpunten werden gescoord door Marvin Ogunjimi.

 

 

 

 

Marvin Ogunjimi viert samen met zijn ploegmaats

 

De bekerploeg

Davino Verhulst, Dimitri Daeseleire ( 60’ Hans Cornelis ), Anele Ngcongca ( 76’ Daniel Tözsér ), Joao Carlos (c), Eric Matoukou, Ederson, David Hubert, Daniel Pudil ( 89’ Tom Soetaers ), Elyaniv Barda, Marvin Ogunjimi, Stein Huysegems.

 

Volksfeest in Genk

 

Pierre Denier met onze derde Beker

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!