"Spijtig 0 - 1 thuisverlies tegen Charleroi."
20/08/17

"Spijtig 0 - 1 thuisverlies tegen Charleroi."

"Spijtig 0 - 1 thuisverlies tegen Charleroi."

“Charleroi is een goede waardemeter,” aldus Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. “Ze gaan er alles aan doen om ons niet in ons spel te laten komen. We zullen geduld nodig hebben. Maar ik ben er wel van overtuigd dat ook Charleroi te kloppen is. Daar zullen we wel negentig minuten plus volle concentratie voor nodig hebben.” Nog geen Pozuelo in de basis wel nieuwkomer Clinton Mata die Joakim Maehle kwam vervangen.

“Genk is al sinds de tweede helft van vorig seizoen de best voetballende ploeg in de competitie,” zwaaide Charleroi coach Mazzu de loftrompet. “Wij scoren dan wel negen op negen maar dat maximum is voor mij niet zaligmakend. Kwaliteit is belangrijker.” Remacle, Rodes en Willems ontbraken, voor het overige speelde de verwachtte elf.

Gesloten eerste helft.

Charleroi zorgde via Pollet voor de eerste bal tussen de palen. Het schot was te zwak om Vukovic te verontrusten. Onze doelman zorgde kort daarna zelf voor een heet standje voor doel. Hij verslikte zich even in een bal maar kon gelukkig zijn foutje zelf rechtzetten.

De bezoekers behielden het initiatief. Nurio stuurde Pollet diep. Die zocht het schot vanuit een scherpe hoek maar Vukovic ging goed plat. Martos kopte een hoekschop van Schrijvers weg en lanceerde meteen een gevaarlijke tegenaanval. Pollet omspeelde wel nog Vukovic maar liet dan de bal te ver van de voet springen om nog voor gevaar te zorgen.

Het bleef wachten op de eerste grote kans voor Genk. Die kwam er vlak voor affluiten van de eerste helft. Khammas zette hard en goed voor. Samatta streelde de bal met het hoofd maar zijn poging ging net voorlangs. Het bleef dus bij 0 – 0 aan de rust.

Ongelukkige own-goal Berge, onterecht afgekeurd doelpunt Schrijvers.

Geen wissels aan de rust maar dit keer was het wel Genk dat met de beste intenties uit de kleedkamer kwam. Dat leverde al snel een doelkans op. Trossard zocht zijn rechter maar slaagde daar niet in. Hij kon wel afleggen tot bij Schrijvers en die krulde de bal maar net over de kruising.

Kort voor het uur zette Malinovksyi goed voor tot bij Buffel. De Genkse kapitein kopte van dichtbij naast. Maar een verre inworp van Dessoleil draaide even later fout uit. De bal werd doorgekopt aan de eerste paal en Sander Berge werkte de bal ongelukkig in eigen doel.

Albert Stuivenberg reageerde snel met de inbreng van Ingvartsen voor Malinovskyi en even later Pozuelo voor de geblesseerde Trossard. Dat leverde wel meer balbezit op maar niet direct echte kansen. Ingvartsen kon nog het hoofd tegen een voorzet van Khammas zetten maar knikte naast.

Met ook nog Benson in de plaats van Buffel ging Stuivenberg all-in. Charleroi achtte zich al snel zegezeker na een doelpunt van Benavente maar dat werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Dat gebeurde even later ook met een treffer van Schrijvers, alleen was het dit keer onterecht. Verder dan dit kwam Genk niet meer. Charleroi behield zo het maximum van de punten.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Khammas, Colley, Brabec, Mata, Berge, Malinovskyi (63’Ingvartsen), Schrijvers, Trossard (68’ Pozuelo), Buffel (77’ Benson) en Samatta.

Opstelling Charleroi : Penneteau, Martos, Rezaei (88' Bedia), Pollet (75’ Benavente), Diandy, Marinos, Baby, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra en Lukebakio (79’ Saglik).

Doelpunten :

58’ : 0 – 1 : Berge (o.g.)

Gele kaarten : 53’ Nurio

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Alexandre Boucaut

Toeschouwers : 14.650

Na de wedstrijd sprak KRC Genk TV met Amine Khammas en Marcus Ingvartsen.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!