1990: Promotie tegen Zwarte Leeuw
16/08/17

1990: Promotie tegen Zwarte Leeuw

Racing Genk degradeerde in het eerste jaar na de fusie meteen uit de hoogste klasse. Trainer René Desaeyere was de nieuwe trainer maar die bleef slechts één wedstrijd en werd opgevolgd door Enver Alisic. De Bosniër leidde de club naar een vierde plaats in de competitie. KRC mocht samen met Lommel, Boom en Zwarte leeuw de eindronde spelen. Fons Peeters werd voor die eindronde als hoofdcoach aangesteld van KRC Genk.

Op de laatste speeldag moest Genk gaan winnen op het veld van rechtstreekse concurrent Zwarte Leeuw om de promotie af te dwingen. De wedstrijd vond plaats op 31 mei 1990 in het Louis Van Roey Stadion in Rijkevorsel.

Blauw-wit denderde in Rijkevorsel over de tegenstander heen en won met 2-7. Met doelpunten van Carmel Busuttil, Frane Bucan, Alain Hermans, Jean-Pierre Custers, Domenico Olivieri en Pierre Denier.

De wedstrijd tegen Zwarte Leeuw werd zo een hoogtepunt in onze clubgeschiedenis en een legendarische herinneringen voor vele supporters. Het eerste succes van de fusieclub KRC Genk was een feit.

 Carmel Busittil in actie

 Ploegfoto van KRC Genk seizoen 1989-1990

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!