"Knotsgekke 3 - 5 winst in Antwerpen."
13/08/17

"Knotsgekke 3 - 5 winst in Antwerpen."

"Knotsgekke 3 - 5 winst in Antwerpen."

“Het spel spelen waar wij het best in zijn en niet meegaan in het fysieke spel van Antwerp,” daar moeten wij ons aan houden vertelde Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. “Als we dat doen hebben de Antwerpenaars een lastige klant aan ons. De Genkse coach kon eindelijk Alejandro Pozuelo opnieuw selecteren. De Spanjaard begon wel op de bank. Op het middenveld kwam Malinovskyi in de plaats van Heynen.

Antwerp coach Bölöni was niet happy. Hij kreeg dan wel vier versterkingen maar geen van de vier geraakten speelgerechtigd. “Ik stel vast dat andere clubs hun spelers op anderhalve dag speelgerechtigd krijgen, alleen bij ons lukt dat niet,” aldus de Roemeen. Linksachter Vansteenkiste was geblesseerd, Dequevy kreeg opnieuw de voorkeur op Limbombe.

Knotsgekke eerste helft.

Het minste wat er van de eerste helft kon gezegd worden was dat het knotsgekke vijfenveertig minuten waran. Het begon nog wel rustig. Antwerp liet de bal aan Genk en probeerde snel uit te breken. Maar dat lukte niet en na acht minuten stonden de bezoekers op voorsprong. Maehle mocht vanop zijn rechtsachterplaats oprukken en vond de goed gevolgde Samatta voor doel. De Tanzaniaan gleed de voorzet overhoeks binnen.

Antwerp reageerde voorzichtigjes via Jaadi en Oulare zonder daarom echte kansen bij elkaar te spelen. Net na het kwartier sloeg Genk terug. Buffel kon na wat zoolwerk voorbrengen tot aan de tweede paal. Daar kwam Trossard als een duiveltje uit een doosje de 0 – 2 binnenkoppen. Vijf minuten later deed Schrijvers daar nog een doelpuntje bij. Hij snoept de bal af van Haroun, dolde wat met Batubinsika en schoof de bal dan mooi voorbij Bolat. 0 – 3 en alles wat Antwerps was in zak en as.

Dat duurde niet lang. Amper drie minuten later liep Oulare Brabec er af en liet Dequevy de 1 – 3 scoren. Even later speelde diezelfde Oulare slecht terug op Bolat. Samatta kwam net te laat voor zijn tweede van de dag. Vier minuten voor het rustsignaal scoorde hij wel. Buffel vond Schrijvers, Schrijvers vond Samatta en bingo : 1 – 4, meteen ook de ruststand.

Toch nog even twijfel.

Geen wijzigingen aan de rust maar wel een enthousiaster Antwerp. Colley moest een teruggelegde bal van Dequevy voor de neus van Haroun wegwerken en Dequevy stifte de 2 – 4 naast na een missertje van Khammas.

Op het uur leek het boeken toe voor Antwerp. Khammas zette voor, Samatta kopte op doel en Bolat loste. Arslanagic wilde zijn doelman ter hulp snellen maar werkte de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn.

Dat doelpunt sneed The Great Old even de benen af en Bolat moest alles uit de kast halen om een loeier van Malinovskyi over te tikken. Minuten later draaide Jaadi een bal op de lat. Dat was het signaal om alles op alles te zetten bij Antwerp. En dat leverde resultaat op. Jaadi zette voor, Vukovic kon niet goed bij de lage bal en de ingekomen Owusu duwde binnen. Meteen begon iedereen op de tribune aan Vitosha Sofia te denken. Zeker toen even later Arslanagic zijn foutje recht zette toen hij een vrije trap van Jaadi binnenkopte.

Even werd het nog bibberen voor Genk. Vukovic kreeg een botsende bal van Randriambololona niet onder controle en had de hulp van Brabec nodig. De ingevallen Ingvartsen had de 3 – 6 nog aan de voet maar dribbelde zich vast op Bolat. Ook ex-Genkies Faris Haroun en Stallone Limbombe kregen nog kansen maar Haroun trapte jammerlijk naast de bal en Limbombe zag zijn loeier in het zijnet belanden. Blauwwit hield stand en tekende zijn eerste driepunter van het seizoen op.

Opstelling Royal Antwerp FC : Bolat, Kone (75’ Randriambololona), Jaadi, Dequevy (84’ Limbombe), Arslanagic, Hairemans, Batubinsika, Duplus, Corryn, Haroun, Oulare (62’ Owusu)

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Maehle, Brabec, Colley, Khammas, Malinovskyi (77’ Heynen), Berge, Schrijvers, Trossard, Buffel (82’ Pozuelo) en Samatta (67’ Ingvartsen).

Doelpunten :

08’ : 0 – 1 : Samatta
16’ : 0 – 2 : Trossard
21’ : 0 – 3 : Schrijvers
24’ : 1 – 3 : Dequevy
41’ : 1 – 4 : Samatta
59’ : 1 – 5 : Arslanagic (o.g.)
78’ : 2 – 5 : Owusu
81’ : 3 – 5 : Arslanagic

Gele kaarten : 53’ Jaadi, 90’ Vukovic

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bart Vertenten

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!