"Niet meegaan in het fysieke spel van Antwerp."
11/08/17

"Niet meegaan in het fysieke spel van Antwerp."

"Niet meegaan in het fysieke spel van Antwerp."

"Eén, of enkele individuele foutjes vlak na rust waren voldoende om ons te doen afwijken van de spelwijze die ons het best ligt. We gingen de lange bal hanteren en speelden zo Standard in de kaart," keek Albert Stuivenberg terug op de wedstrijd in Standard.

"Zondag treffen we een gelijkaardige tegenstander. Misschien zelfs nog fysieker. Hun spel lijkt opportunistisch maar is wel goed op elkaar afgestemd. Ze vinden elkaar goed met de diepe bal en hebben dan snelle spelers die aansluiten. Dat is een strategie want zo komen ze snel op de zestien van de tegenstrever. Dat is niet gemakkelijk om tegen te spelen."

"Maar normaal gezien hebben wij het juiste spel om daar onderuit te komen. Je moet eerst en vooral de bal veroveren en dan proberen het ritme te bepalen. Zoals in de eerste helft op Standard. De manier waarop we toen speelden moeten we meenemen, dat is onze kracht. Meegaan in het fysieke spel is dat niet. Wij mogen Antwerp niet in zijn ritme laten komen en dat kan alleen door ons spel beter te spelen," besloot Stuivenberg.

Na de zaterdagtraining maakte de Genkse coach volgende selectie bekend met daarin een opvallende naam : Vukovic, Jackers, Coucke, Brabec, Nastic, Wouters, Khammas, Ingvartsen, Samatta, Naranjo, Trossard, Colley, Malinovskyi, Buffel, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Heynen, Benson, Maehle en Aidoo.

Alejandro Pozulelo is dus opnieuw inzetbaar. Uronen, Dewaest en Karelis werken zoals bekend aan hun terugkeer.

KRC Club TV sprak met Albert Stuivenberg over de wedstrijd van zondag. Eerder al kwam Jakub Brabec aan het woord. Dat interview kunnen jullie beneden ook nog eens opnieuw bekijken. 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!