"Wonderbaarlijke verrijzenis en dan de opdoffer."
29/07/17

"Wonderbaarlijke verrijzenis en dan de opdoffer."

"Wonderbaarlijke verrijzenis en dan de opdoffer."

KRC Genk is er niet in geslaagd zijn openingswedstrijd winnend af te sluiten. Het kwam op een dubbele achterstand maar zette die om in een 3 - 2 voorsprong. Tot Gano in blessuretijd de gelijkmaker scoorde.

“Een mix van vertrouwen en gezonde nervositeit, zo beginnen wij aan het nieuwe seizoen,” vertelde Albert Stuivenberg aan de vooravond van de eerste wedstijd van het seizoen 2017 – 2018. “Ik had liever een nog langere voorbereiding gehad. Omdat wij pas laat het vorige seizoen afsloten kon dat  niet. Iedereen heeft toch nog drie weken vakantie gehad. Om nieuwe dingen in het elftal te slijpen was de tijd tekort. Maar een voorbereiding stopt nooit. Elke wedstrijd weer moet je een plan opmaken.” Bij Genk keerden Vukovic en Maehle net op tijd terug uit blessure. Zij startten op de bank. Daardoor moest Nastic depanneren op de rechtsachter. Links achteraan debuteerde Khammas. Jackers kreeg de kans om zich te bewijzen in het doel. Uronen en Pozuelo waren nog out.

Het is moeilijk om Waasland-Beveren in te schatten,” aldus nog de Genkse coach. “Wat we wel weten is dat ze enkele oefenwedstrijden gespeeld hebben tegen reeksgenoten en daarin deden ze het goed. Er is weinig veranderd. De nieuwe coach kan dan ook terugvallen op een stevige basis van afgelopen seizoen.”

Die nieuwe coach van Waasland-Beveren is Philippe Clement. Na een aantal jaren in de schaduw als assistent deed Clement de deur bij Club Brugge achter zich dicht om als hoofdcoach te debuteren bij de tegenstander van vanavond. “Ik heb nog altijd goede herinneringen aan mijn periode als speler van Genk,” aldus de Beverense coach. Als speler van 1995 tot 1997 lag Clement mee aan de basis van de latere successen van Blauwwit. “Maar er is geen plaats voor sentiment op het veld. Ik zal tevreden zijn als we winnen, minder als we gelijkspelen maar helemaal niet als we zouden verliezen.” Waasland-Beveren huurde deze week nog Victorien Angban van Chelsea maar die kwam nog niet in aanmerking om te spelen. Hij sukkelde nog met een voetblessure.

Verrassende 0 – 1 ruststand.

De eerste helft begon gelijk opgaand. Malinovskyi opende de debatten met een vrije trap die hoog over zeilde. Aan de overzijde kreeg Morioka tot zijn eigen verbazing vrije baan toen Brabec weggleed. De Japanner was te verrast om af te werken.

Op het kwartier buitte Benson een foutje in de bezoekende verdediging uit om met de bal aan de haal te gaan. Hij rukte op tot aan de zestien maar trapte dan rakelings naast. Beveren repliceerde binnen de minuut via Cools die te veel ruimte kreeg. Brabec moest zich in de baan van de bal gooien om erger te voorkomen. Ampomah vond even later Myny vrij aan de zestien maar Jackers had geen moeite met het schot.

Brabec dook nog eens goed op aan de tweede paal na vrije trap van Malinovskyi, zonder resultaat en de Oekraïner zag ook nog een vrije trap gestopt door Goblet. Toch werd er nog gescoord voor de rust. Kort voor het rustsignaal stuurde Morioka Myny in het straatje en Jackers had geen kans tegen de schuiver. We gingen de rust in met een verrassende 0 – 1 tussenstand.

Wonderbaarlijke verrijzenis en dan de opdoffer.

Genk begon de tweede helft met Schrijvers in de plaats van Benson maar kreeg al meteen een erg koude douche. Ampomah rolde de Genkse linkerflank op en legde terug tot bij de goed gevolgde Gano. Die verdubbelde de voorsprong met een droge knal in de verste hoek.

Genk verhoogde de druk wel maar het bleef vooralsnog rommelig. Khammas moest geblesseerd naar de kant. Nastic verhuisd naar zijn vertrouwde linksachterplaats en Maehle mocht debuteren op rechts. Met ook nog Naranjo voor Malinovskyi probeerde Albert Stuivenberg alsnog de bakens te verzetten.

De aansluitingstreffer volgde al snel. Naranjo dreef de bal op centraal voor doel, zocht zijn rechter en versloeg Goblet met een loeier naast de paal. Genk ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte met nog tien minuten te gaan. De goed ingekomen Maehle lepelde de bal tot aan de tweede paal waar Samatta het hoogst opveerde en de 2 – 2 op het scorebord kopte.

Nog geen minuut later volgde zelfs de 3 – 2. Samatta geraakte tot op de achterlijn, de bezoekende verdediging was in de war en Schrijvers knalde de teruggelegde bal in het doel. De wonderbaarlijke verrijzenis leek een feit. Toch volgde nog een opdoffer. In de blessuretijd stuurde Seck Gano diep en die trapte zijn tweede van de avond overhoeks binnen voor de 3 – 3.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Brabec, Nastic, Khammas (62’ Maehle), Colley, Berge, Malinovskyi (66’ Naranjo), Trossard, Benson (45’ Schrijvers), Buffel en Samatta

Opstelling W.-Beveren : Goblet, Demir, Moren, Gano, Seck, Jans, Ampomah (75’ Cerigioni), Cools, Myny (63’ Boljevic), Morioka en Camacho.

Doelpunten :

44’ : 0 – 1 : Myny
47’ : 0 – 2 : Gano
69’ : 1 – 2 : Naranjo
80’ : 2 – 2 : Samatta
81’ : 3 – 2 : Schrijvers
91’ : 3 – 3 : Gano

Gele kaarten : 23’ Cools, 66’ Colley, 70’ Demir

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Bram Vandriessche

Toeschouwers : 13.545

 

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!