KRC Genk houdt Everton FC in bedwang.
22/07/17

KRC Genk houdt Everton FC in bedwang.

KRC Genk houdt Everton FC in bedwang.

De jaarlijkse fandag staat al jaren synoniem met een gala match. Dit jaar wist KRC Genk met Everton FC een grote vis te strikken.

Albert Stuivenberg zag zich geconfronteerd met een aantal geblesseerden. Zo ontbraken nieuwkomers Vukovic, Ingvartsen en Maehle. Ook Uronen kwam niet aan spelen toe. Nastic moest depanneren als rechtsachter en de jonge Khammas kreeg zijn vuurdoop tegen een team uit de Premier League.

Rooney scoort op slag van rust.

De eerste helft was een lust voor het oog. Zeker vanwege de thuisploeg. Met 54% van het balbezit maakten zij het Everton knap lastig. Vooral een erg bedrijvige Leandro Trossard toonde zich. Eerst trapte hij een balletje breed van Buffel via de voet van een verdediger in de handen van Pickford. Kort daarna ging zijn poging vanop afstand maar net voorlangs.

Everton reageerde met een gestifte bal van Dowell op het hoofd van Rooney. Jackers redde in twee keer. De thuisploeg dan weer met achtereenvolgens een gekraakt schot van Trossard op voorzet van Khammas, een knal naast van, weer, Trossard en opnieuw Leandro met een poging voorlangs.

Rooney mikte een vrije trap maar net over de kruising om dan een loeier van Malinovskyi gestopt te zien worden door Pickford. Nog maar eens Trossard werkte een voorzet van Buffel in de handen van Pickford en Samatta schoot onbesuisd over na een goede run door het midden.

Op slag van rust kreeg Genk het deksel op de neus. Khammas werd, al dan niet foutief afgestopt, en Ramirez ging door over rechts. Zijn voorzet vond Rooney aan de tweede paal. Die gaf Nastic een listig duwtje en de Everton vedette schoof overhoeks binnen. 0 – 1 aan de rust dus, helemaal tegen het spelbeeld in.

Samatta zorgt voor de gelijkmaker.

Na goed tien minuten in de tweede helft zette KRC Genk zijn overwicht dan toch om in de verdiende gelijkmaker. Een foutje in de Everton verdediging was genoeg voor Samatta om van dichtbij de 1 – 1 binnen te poeieren. Amper twee minuten later had diezelfde Samatta pech. Hij kopte een gemeten voorzet van Nastic via de onderkant van de lat terug het veld in. Bovendien botste hij in die fase op doelman Stekelenburg en moest naar de kant.

Mede door de vele vervangingen zakte het spelniveau danig. Buffel kreeg nog een schietkans na een mooie voorzet van Trossard maar kraakte zijn schot. Meer kansen waren er niet meer en zo hield KRC Genk grootheid Everton FC op een gelijkspel.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Nastic, Brabec (86’ Seigers), Colley, Khammas, Berge, Malinovskyi (75’ Heynen), Trossard, Buffel (72’ Schrijvers), Benson (75’ Zhegrova) en Samatta (62’ Vanzeir)

Opstelling Everton FC : Pickford (46’ Stekelenburg), Schneiderlin (67’ Connolley), Baines (67’ Barry), Keane, Williams (73’ McCarthy), Ramirez (46’ Mirallas), Rooney (79’ Calvert-Lewin), Gueye (73’ Davies), Klaassen (73’ Besic), Dowell (67’ Lookman) en Holgate (46’ Martina)

Doelpunten :

45’ : 0 – 1 : Rooney
56’ : 1 – 1 : Samatta

Gele kaarten : 34’ Keane, 74’ Besic

Scheidsrechter : Bart Vertenten

Toeschouwers :15.250

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!