Oefenwedstrijd Bocholt VV - KRC Genk : 2 - 7
19/07/17

Oefenwedstrijd Bocholt VV - KRC Genk : 2 - 7

Oefenwedstrijd Bocholt VV - KRC Genk : 2 - 7

KRC Genk oefende vanavond in het Damburgstadion tegen Bocholt VV uit tweede amateurklasse. Met het oog op de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Everton FC hield trainer Stuivenberg het merendeel van zijn basisspelers op de bank. Enkel Schrijvers en Nastic startten aan de wedstrijd.

Dat was er in elk geval nauwelijks aan te zien want al na twee minuten mocht de Bocholtse doelmanl Cascio zich omdraaien. Zhegrova vond Naranjo voor doel en de Spanjaard poeierde binnen. In minuut tien deed Zhegrova het zelf. Hij trapte een vrijschop voorbij de muur in de verste hoek in doel. 

Op het halfuur kwam Bocholt zowaar terug in de wedstrijd. Vanhaen kon voorzetten vanop links en Henri Odutayo, ex Genk, nam de bal meteen op de slof : 1 - 2. Tijd om orde op zaken te stellen dacht Vanzeir en hij prikte zeven minuten later een diepe bal van Sabak voorbij Cascio. Op slag van rust rolde Siebe Schrijvers de ganse Bocholtse verdediging op en zette de 1 - 4 ruststand op het scorebord.

Bocholt doelman Cascio was uit de kleedkamer gekomen met de intentie zich niet opnieuw zo snel gewonnen te geven. Hij deed zelfs meer dan dat. Tot op het uur neutraliseerde hij achtereenvolgens pogingen van Sabak, Nastic, opnieuw Sabak en Schrijvers. Ook een loeier van de linker van de pas ingekomen Malinovskyi vond Cascio op zijn weg. Maar een minuutje later moest hij dan toch buigen voor diezelfde Malinovskyi. De Oekraïner pikte de bal op aan de rand van de zestien en trapte hard in doel.

Ook Naranjo maakt nog twee keer kennis met de kunde van de Bocholtse doelman. Eerst had hij een mooie reflex op een stifter van de Spanjaard, even later ging hij goed plat op een loeier aan de eerste paal. Een schicht van Zhegrova, erg bedrijvig, scheerde nog de kruising. Dan moest Cascio foutief ingrijpen op de doorgebroken Schrijvers, ook al een uitblinker vanavond. Siebe zette de strafschop zelf om. 

Even later had Schrijvers pech. Naranjo stuurde hem het straatje in maar zijn schot belandde via de doelman op de paal. Zhegrova zorgde met nog een goede tien minuten te gaan voor het doelpunt van de wedstrijd. Hij zocht zijn linker en poeierde de bal onhoudbaar in de kruising. Mooie goal.

Bocholt had als verzachtende omstandigheid voor de 1 - 7 tussenstand het feit dat zijn nog maar sinds afgelopen maandag terug begonnen waren met trainen. Toch scoorden de Damburgers nog tegen. Al Kamouchi probeerde het van ver en doelman Coucke stak een "handje" toe door de bal tussen zijn handschoenen te laten glippen. Daarmee stond de 2 - 7 eindstand op het scorebord.

Opstelling KRC Genk : Coucke, Khammas (69' Brabec), Wouters, Seigers, Nastic (61' Malinovskyi), Heynen, Sabak, Schrijvers, Naranjo, Zhegrova (79' Benson) en Vanzeir (75' Samatta)

Doelpunten :

02' : 0 - 1 : Naranjo
10' : 0 - 2 : Zhegrova
29' : 1 - 2 : Odutayo
36' : 1 - 3 : Vanzeir
45' : 1 - 4 : Schrijvers
64' : 1 - 5 : Malinovskyi
75' : 1 - 6 : Schrijvers (strafschop)
79' : 1 - 7 : Zhegrova
80' : 2 - 7 : Al Kamouchi

Scheidsrechter : Lamberigts.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!