Ajax en KRC Genk spelen gelijk : 3 - 3
15/07/17

Ajax en KRC Genk spelen gelijk : 3 - 3

Ajax en KRC Genk spelen gelijk : 3 - 3

Op de terugweg van de zomerstage in Garderen speelden Ajax en KRC Genk een oefenwedstrijd achter gesloten deuren. Die eindigde op een 3 - 3 gelijkspel.

De Amsterdammers hadden na de gebeurtenissen met Abdelhak Nouri een emotioneel zware week achter de rug. Trainer Keizer begon aan de wedstrijd met wat wel eens het beoogde basiselftal zou kunnen worden voor het volgende seizoen. En zijn team startte goed. Na amper drie minuten zette Kluivert, zoon van, zijn ploeg op voorsprong. Nog voor het kwartier verdubbelde Zyech die voorsprong. 

Bij Genk verzwikte Joakim Maehle na achtien minuten zijn enkel. Pas maandag zal blijken of er een letsel is en zo ja, wat de ernst ervan is. Hij werd vervangen door Bojan Nastic. Maar wie gedacht had dat Blauwwit zich zomaar naar de slachtbank zou laten leiden kwam bedrogen uit. Malinovskyi vond Buffel voor doel. Maar onze kapitein had pech want zijn deviatie belandde via een verdedigende voet over het doel. Dan lanceerde Colley met een uitstekende verre bal Samatta. De Tanzaniaan hield twee verdedigers af en duwde binnen. Vier minuten later combineerden Trossard en Benson goed. Tegen de harde trap aan de eerste paal van Leandro had de Ajax doelman geen verhaal. 2 - 2 was ook de ruststand.

Ajax begon goed aan de tweede helft. Nog voor het uur maakte Neres er 3 - 2 van na een misverstand in de Genkse verdediging. De wedstrijd ging gelijk op maar Genk kon niet tegenscoren. Kort voor affluiten knalde Schrijvers wel nog een vrije trap op de onderkant van de lat. De beloning voor een degelijke tweede helft kwam er uiteindelijk toch. In de negentigste minuut ging Vanzeir neer in de zestien en de bal ging op de stip. Schrijvers zette de penalty om en zorgde voor een billijk 3 - 3 gelijkspel tegen een sterke tegenstander.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Maehle (18' Nastic), Brabec (76' Seigers), Colley (76' Wouters), Uronen (46' Khammas), Buffel (60' Schrijvers), Berge (66' Heynen), Trossard (72' Sabak), Malinovskyi (72' Zhegrova), Benson (72' Naranjo) en Samatta (76' Vanzeir).

Doelpunten :

03' : 1 - 0 : Kluivert
13' : 2 - 0 : Zyech
21' : 2 - 1 : Samatta
25' : 2 - 2 : Trossard
56' : 3 - 2 : Neres
90' : 3 - 3 : Schrijvers (strafschop)

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!