KRC Genk verslaat Lierse met 2 - 0
08/07/17

KRC Genk verslaat Lierse met 2 - 0

KRC Genk verslaat Lierse met 2 - 0

KRC Genk heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. Op het veld van Bree eindigde de wedstrijd tegen Lierse op een 2 - 0 overwinning.

Albert Stuivenberg begon met een jong elftal, op Thomas Buffel als ervaren speler na. Tot op het kwartier bleef het bij zoeken en tasten om een opening te vinden. Dan zette Thairi plots Genk op scherp met een raid over rechts. Hij lepelde de bal naast. De reactie van Genk kwam er prompt met een voorzet van Buffel waar Vanzeir net niet bij kon. Toch kwamen onze jongens nog snel op voorsprong. Zhegrova pikte op aan de rand van de zestien en trapte overhoeks binnen. Dat was het signaal voor een aangenaam restant van de eerste helft. 

Elgabas en Boussaid vonden een attente doelman Coucke op hun weg en voor Genk faalden Zhegrova en de op het halfuur voor Vanzeir ingekomen Naranjo. Lierse kreeg op slag van rust een uitgelezen kans om langszij te komen. Christophe Janssens raakte de bal met de arm en scheidsrechter Vandriesche legde de bal op de stip. Elgabas nam de strafschop maar een sterke Coucke stopte de elfmeter.

Aan de rust werd zowat de halve ploeg gewisseld. Coucke, Khammas, Zhegrova, Buffel, Sabak en Zebli werden vervangen door Jackers, Maehle, Benson, Trossard, Schrijvers en Heynen. De wedstrijd kabbelde rustig richting het uur. Toen kwamen ook nog Brabec, Malinovskyi, Colley en Samatta in voor Wouters, Seigers, Janssens en Naranjo. Dan nam Genk resoluut de wedstrijd in handen. Malinovskyi buffelde een vrije trap over de muur. Doelman Vanhamel weerde af in de voeten van de goed gevolgde Schrijvers maar die kon niet afwerken. 

Samatta rolde dan de Lierse linkerflank op en legde de bal achteruit. Verdediger Frans gooide zich voor de poging van Schrijvers. Dat deed hij ook even later toen Nastic scherp voorzette. Samatta zag de bal voor zijn neus weggewerkt door de Lierse verdediger. Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en dat viel in minuut 84. Benson zette laag voor en Samatta klopte Vanhamel in twee keer. Daarbij bleef het in een aangename oefenwedstrijd.

Opstelling KRC Genk eerste helft : Coucke, Nastic, Janssens, Wouters, Khammas, Seigers, Zebli, Sabak, Buffel, Zhegrova en Vanzeir (33' Naranjo)

Opstelling KRC Genk tweede helft : Jackers, Maehle, Janssens (60' Colley), Wouters (60' Brabec), Nastic, Seigers (60' Malinovskyi), Heynen, Schrijvers, Benson, Trossard en Naranjo (60' Samatta).

Doelpunten :

18' : 1 - 0 : Zhegrova
84' : 2 - 0 : Samatta

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!