KRC Genk wint zijn eerste oefenwedstrijd.
01/07/17

KRC Genk wint zijn eerste oefenwedstrijd.

KRC Genk wint zijn eerste oefenwedstrijd.

KRC Genk speelde zaterdagavond zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van Termien. Het werd een moeilijke wedstrijd tegen een stugge tegenstander.

Het begon nochtans goed toen Siebe Schrijvers al na vijf minuten raak trof met een mooi gekrulde vrije trap. Maar dan stokte het. Kansen waren er wel maar ofwel werd er niet efficiënt genoeg afgewerkt, ofwel lag doelman Bruno in de weg. Kort na het halfuur werd het zelfs 1 - 1. Eerst claimde Baur een strafschop maar kreeg die niet. Kort daarop nam de spits van de thuisploeg dan wraak met een goed gemikte kopbal aan de tweede paal.

Genk wisselde acht spelers aan de rust. Dat kwam het geleverde spel niet ten goede al slaagden de bezoekers er wel in de thuisploeg tegen hun eigen doel te plakken. Invallers Zhegrova en Vanzeir toonden zich bedrijvig maar ook zij konden de gekregen kansen niet afwerken. Toen iedereen zich al tevreden stelde met een gelijkspel ging Dante Vanzeir neer in de zestien. De strafschop omzetten deed hij zelf. Meteen het eerste doelpunt voor Vanzeir na een lange afwezigheid door een knieblessure. Genk kon zo op de valreep toch nog aan de haal met een eerste overwinning.

Opstelling KRC Genk : Jackers (45' Coucke), Nastic (45' Khammas), Wouters (45' Thuys), Seigers (45' Janssens), Maehle (45' Delorge), Zebli, Heynen, Schrijvers  (45' Sabak), Buffel (45' Ahidar), Benson (45' Zhegrova) en Naranjo (45' Vanzeir).

Doelpunten :

05' : 0 - 1 : Schrijvers
34' : 1 - 1 : Baur
90' : 1 - 2 : Vanzeir (strafschop)

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!