Raad van Bestuur benoemt Peter Croonen als Voorzitter
01/06/17

Raad van Bestuur benoemt Peter Croonen als Voorzitter

Raad van Bestuur benoemt Peter Croonen als Voorzitter

Op 31 mei benoemde de Raad van Bestuur van KRC Genk Peter Croonen als Voorzitter. Croonen start een ambtstermijn van 6 jaar. Hij volgt Herbert Houben op, die lid blijft van de Raad van Bestuur. Mathieu Cilissen wordt Ondervoorzitter.

Croonen studeerde rechten in Namen en Leuven. Na 5 jaar in de financiële wereld en 5 jaar bij LRM is Peter sinds 2004 ondernemer en investeerder (onder andere bij Bioracer en Move Intermodal). Peter heeft ook een uitgebreid maatschappelijk engagement bij vzw Kleine Prins en vzw Pleegzorg Limburg.

Sinds 2009 maakt Peter Croonen deel uit van de Raad van Bestuur van KRC Genk. Tijdens die 8 jaar was hij lid van de financieel-sportieve commissie en was hij mede-initiatiefnemer van het FRZA! project.

“We mogen trots zijn op wat we als bestuur de afgelopen jaren realiseerden”, aldus vroeger Voorzitter Herbert Houben op de persconferentie vanmiddag. Wat werd aangevuld door Peter Croonen: “Die koers aanhouden en de sportieve stabiliteit verhogen, dat is het plan. We mikken volgend seizoen op de top 3. We zullen onze talentvolle groep dan ook samenhouden en verder versterken met dat doel. Hiernaast bestaat KRC Genk volgend jaar 30 jaar. Dat is een mijlpaal die uitnodigt om 30 jaar vooruit te kijken en te vernieuwen.”

Peter Croonen (*26/8/1969) is gehuwd met Lut en vader van Jef en Kato. Croonen werd geboren in Waterschei en voetbalde onder meer bij (de jeugd van) KFC Winterslag. Hij was 19 bij de fusie tot KRC Genk in 1988, en supporter vanaf dag 1.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!