'Billijk 1 - 1 gelijkspel op Daknam.'
20/05/17

'Billijk 1 - 1 gelijkspel op Daknam.'

'Billijk 1 - 1 gelijkspel op Daknam.'

"Ik verwacht een open wedstrijd", aldus coach Stuivenberg voor de wedstrijd. "Lokeren is een goed team dat een mooie match zal willen bieden aan haar supporters. Aan ons om hier goed mee om te gaan. We zijn tot nu toe ongeslagen in PO 2, dat willen we zo houden.”

Stuivenberg liet enkele jongens aan de kant, om hen rust te geven of omwille van kleine kwaaltjes. Zo ontbrak Walsh met een lichte blessure aan de enkel. Ook Dewaest, Boëtius, Malinovskyi, Uronen en Colley kregen rust. Die laatste ook omdat hij op één gele kaart staat van schorsing. Jongelingen Wouters, Seigers en Sabak kregen hun kans in de basiself, oude krijger Kumordzi nam nog eens van bij de start zijn plaats op het middenveld in.

Bij Lokeren viel er weinig nieuws te rapen. Behalve dan dat Barry Boubacar Copa zelf verkoos de wedstrijd aan zich te laten voorbij gaan. Het zou zijn afscheidswedstrijd geworden zijn nadat hij na tien jaar bij de Waaslanders geen contractverlenging meer kreeg.

Owngoal Persoons na drie minuten.

Veel beter kon de wedstrijd niet beginnen voor de bezoekers. We waren nog  geen vier minuten weg of Sabak kon hard voorzetten. Persoons probeerde te ontzetten maar versloeg zijn eigen doelman. Lokeren wilde wel iets terugdoen maar Mathew Ryan haalde een mooie halve omhaal van Miric van onder de lat. Het bleef even windstil tot in minuut twintig Hupperts kon voorzetten na mistasten van Nastic. Maar Persoons en De Ridder hinderden elkaar waardoor de toegesnelde De Sutter ook niet kon afwerken.

Nog eens tien minuten later hadden de Waaslanders pech. Persoons probeerde zijn foutje bij het openingsdoelpunt recht te zetten maar trapte op de paal. In de herneming besloot Hupperts in de handen van Ryan. Miric probeerde het nog eens met een trap uit de draai maar het werd een oprapertje voor Ryan. Weinig opwinding dus op Daknam.

Billijk gelijkspel.

Bij het begin van de tweede helft mocht Laurens Vermijl debuteren bij Genk. Hij kwam in voor Thomas Buffel. Dit keer duurde het tot een kleine tien minuten ver voor we het eerste gevaar konden noteren. Seigers gleed uit waardoor Hupperts alleen voor Ryan opdook. Maar Mathew bewees nog maar eens dat hij bij de beste doelmannen van het land behoort en toverde een mirakelreflex uit zijn mouwen om de gelijkmaker te voorkomen.

Vijf minuten later kwam de thuisploeg dan toch langszij. Hupperts gaf goed mee aan De Sutter en die wipte de bal over de voet van de uitgekomen Ryan. Alles was te herdoen. Lokeren wilde meer. Miric zag een schot afgeblokt en Hupperts trapte maar net naast. Maar ook Genk wilde niet zo maar opgeven. Verhulst belette Naranjo het scoren met een voetveeg. Nastic krulde de bal net naast op aangeven van Samatta en Verhulst was sneller op de bal dan Vermijl. Intussen had De Ridder nog net naast getrapt.

De Lokerense doelman bleef het goed doen. Hij stopte Samatta af met de voet en in de herneming trapte Vermijl maar net naast. Met nog vijf minuten te gaan haalde Verhulst met de vingertoppen een venijnige trap van Nastic van onder de deklat. Gescoord werd er niet meer en het bleef bij een billijk 1 – 1 gelijkspel. Genk bleef ongeslagen in Play-Off 2 en mocht zich gaan opmaken voor de finale tegen STVV van 27 mei.

Opstelling Lokeren : Verhulst, Skulason, Persoons, De Sutter (65’ Enoh), Terki, Hupperts (76’ Straetman), Ticinovic, Rassoul (63’ Martin), Miric, De Ridder en Monsecour.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Nastic, Wouters, Seigers, Castagne, Berge, Kumordzi (61’ Heynen), Sabak (76’ Schrijvers), Naranjo, Buffel (45’ Vermijl) en Samatta.

Doelpunten :

03’ : 0 – 1 : Persoons (o.g.)
56’ : 1 – 1 : De Sutter

Gele kaarten : 40’ Seigers, 80’ Terki

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Lawrence Visser

Toeschouwers : 3.821

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!