'Probleemloze winst tegen KSV Roeselare.'
17/05/17

'Probleemloze winst tegen KSV Roeselare.'

'Probleemloze winst tegen KSV Roeselare.'

Ook voor deze wedstrijd bleef Albert Stuivenberg het belang ervan benadrukken. “We willen het goed gevoel vasthouden en blijven winnen. Niet alleen om onze fans te verwennen maar ook omdat het de enige manier is om de finale van Play-Off 2 te winnen. Daarom zullen we niet, nooit, never met de handrem op spelen. We zouden niet eens weten hoe we dat moeten doen.

Stuivenberg zag op de dinsdagtraining Leandro Trossard uitvallen met een nieuwe blessure. Het zou best kunnen dat hij out is voor de rest van het seizoen. Sebastien Dewaest kreeg een trap op de knie in Moeskroen en startte niet. Samatta had last aan het scheenbeen en werd gespaard. In zijn plaats begon Naranjo. Bojan Nastic kreeg rust. Ryan, Castagne en Berge startten op de bank, Jackers, Walsh en Heynen waren hun vervangers.

Bij Roeselare waren ze al lang blij als ze het seizoen met een goed gevoel zouden kunnen afsluiten. De eer hoog houden was het enige belang van de wedstrijd. Alleen voor doelman Jo Coppens had de match een emotionele bijklank. Hij droomde er, als jeugdproduct van Genk, altijd al van om op het grote veld te mogen spelen. “Het voelt nog steeds als thuiskomen. Ik blijf Genk dankbaar,” vertelde Coppens.

Rustig meesterschap.

De thuisploeg had er, ondanks het drukkende weer, wel zin in. Na vier minuten mocht Malinovskyi een hoekschop scherp voor doel brengen. Heynen zette er het hoofd tegen maar doelman Coppens had een prima reflex in huis. Dan bleef het stil tot in minuut twintig. Buffel speelde in, Schrijvers devieerde geniaal maar Boëtius stuitte opnieuw op Coppens.

Drie minuten later moest Coppens zich toch gewonnen geven. Malinovskyi trapte opnieuw een hoekschop ideaal voor doel. Jakub Brabec kwam goed ingelopen en knikte binnen. Maar op het halfuur was alles te herdoen. Colley kwam hard in op Damman en Roeselare kreeg een vrije trap. Cornet kopte die vrijstaand binnen.

Lang duurde het feestje echter niet. Drie minuten later werd Boëtius opnieuw gestuit door Coppens. Malinovskyi recupereerde en vond Buffel aan de tweede paal. Onze kapitein knalde overhoeks binnen. Het bleef bij de 2 – 1 in een gezapige eerste helft waarin Genk rustig meester was.

Boëtius scoort nog in een overbodige tweede helft.

De eerste keer dat de supporters mochten applaudisseren was op het uur toen Rubin Seigers zijn debuut in het A-elftal mocht maken als vervanger voor Jakub Brabec. Om maar te zeggen dat er weinig opwinding was na de rust. De wedstrijd kabbelde rustig door de zomerse avond. Aan de kant van Roeselare waren er bescheiden pogingen van de ingevallen Godwin en van Cornet. Beiden zonder veel erg. Van Genkse kant geraakte Naranjo niet voorbij de goed uitgekomen Coppens. In de herneming stopte de Roeselaarse doelman ook Boëtius af. Even later kon Naranjo niet hoog genoeg klimmen om een voorzet van Buffel met het hoofd af te ronden.

Een goede tussenkomst van Nordin Jackers op een kopbal van de ingekomen Ibou was de aanzet tot het derde Genkse doelpunt. De bal ging snel richting Buffel. De Genkse kapitein vond Naranjo op rechts en Boëtius kwam perfect ingelopen aan de tweede paal om de voorzet van de Spanjaard in het dak van het doel te rammen. De wedstrijd bloedde daarna helemaal dood. De winst was binnen en het goed gevoel bleef, zoals Albert Stuivenberg dat ook gevraagd had.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Uronen, Colley, Brabec (60’ Seigers), Walsh, Heynen, Malinovskyi, Schrijvers (72’ Kumordzi), Boëtius, Buffel (79’ Sabak) en Naranjo.

Opstelling KSV Roeselare : Coppens,Schmisser, Van Acker (60’ Godwin), Brouwers (72’ Ibou), Lecomte, Damman, Zolotic, Grisez, Lepicier, Samyn (60’ Bochet) en Cornet.

Doelpunten :

23’ : 1 – 0 : Brabec
30’ : 1 – 1 : Cornet
33’ : 2 – 1 : Buffel
78’ : 3 – 1 : Boëtius

Gele kaarten : 29’ Colley

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Wim Smet.

Toeschouwers : 11.520

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!