'We blijven ongeslagen na 0 - 2 in Moeskroen.'
14/05/17

'We blijven ongeslagen na 0 - 2 in Moeskroen.'

'We blijven ongeslagen na 0 - 2 in Moeskroen.'

“We hebben nog niets,” bleef Albert Stuivenberg realistisch voor de wedstrijd. “De finale ok, maar wij willen dat Europees ticket. Daarom is deze wedstrijd even belangrijk als de zeven vorige. Wij moeten absoluut de focus houden. Doen we dat niet dat zou die finale wel eens moeilijker kunnen worden dan we zouden willen. We gaan gewoon verder op de weg die we de voorbije maanden samen hebben afgelegd.” Stuivenberg roteerde niet. Brabec en Nastic vervingen Colley (afgelopen week ziek) en Uronen (geschorst).

De zucht bij het verkrijgen van hun licentie voor volgend seizoen was putdiep bij Moeskroen. Toch twijfelde coach Rednic nog over het verlengen van zijn contract. “Ik wil niet meer tegen de degradatie strijden,” aldus de Roemeen. “Maar nu moeten we eerst onze supporters een revanche gunnen voor de 6 – 0 van de heenwedstrijd. We moeten laten zien dat dat niet meer dan een ongelukje was.” Bij Moeskroen ontbraken naast de geschorste Nkaka nog zes basisspelers omwille van, al of niet strategische, blessures.

Weinig opwinding voor de rust.

Twintig minuten lang was de eerste helft een maat voor niets. Dan moest Delac een goede voorzet van Schrijvers wegvegen om dan even later te voorkomen dat diezelfde Schrijvers kon scoren. Ook Moeskroen stak even de neus aan het venster met een trap vanuit de tweede lijn van Stojanovic. De bal ging ruimschoots over.

Een bedrijvige Siebe Schrijvers mocht dan alleen op doel af gaan maar ook dit keer was Delac de betere. Het was dan weer tien minuten wachten  vooraleer we iets noemenswaardigs te zien kregen. En het was meteen de beste kans voor Moeskroen. Matulevicius kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Van Durmen binnen te duwen. Olinga zette nog Ryan aan het werk met een knappe gekrulde bal en Malinovskyi draaide een vrije trap maar nipt over de kruising. Daarbij bleef het in een slappe eerste helft.

Meesterschap wordt nu wel omgezet in doelpunten.

Aanvankelijk was de tweede helft niet beter dan de eerste vijfenveertig minuten. Tot Thomas Buffel het hoofd van Samatta vond. De Tanzaniaan kopte pardoes op het hoof van Peyre. Kort daarna stonden Schrijvers en Delac opnieuw oog in oog. Ook nu was de Moeskroense doelman de sterkste.

Iets na het uur viel het openingsdoelpunt dan toch. Na een mooie combinatie kwam Malinovskyi in schietpositie. De moordende linker week af op een verdedigende voet en Delac was eraan voor de moeite. Vijf minuten later leek de wedstrijd gespeeld. Schrijvers stak goed diep tot bij Boëtius en de Nederlander schoof beheerst binnen. Moeskroen kon geen vuist meer maken en Genk stevende rustig af op de overwinning.

Opstelling R.E. Moeskroen : Delac, Manea, Olinga, Trezeguet, Stojanovic, Vojvoda (72’ Debaisieux), Huyghebaert, Peyre, Van Durmen (76’ Selak), Arslanagic en Matulevicius (64’ Kabasele).

Opstelling KRC Genk : Ryan, Nastic, Brabec, Dewaest (83’ Janssens), Castagne, Berge, Malinovskyi (63’ Heynen), Schrijvers, Boëtius, Buffel (63’ Naranjo) en Samatta.

Doelpunten :

63’ : 0 – 1 : Malinovskyi
69’ : 0 – 2 : Boëtius

Gele kaarten : 60’ Brabec

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Nathan Verboomen

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!