'Met opgeheven hoofd uit Europa.'
20/04/17

'Met opgeheven hoofd uit Europa.'

'Met opgeheven hoofd uit Europa.'

“Het wordt in elk geval een verraderlijke wedstrijd,” zo trapte coach Stuivenberg een open deur in de dag voor de wedstrijd. “Celta is een lepe ploeg. Wij moeten voor het eerst in deze campagne echt winnen, liefst met één of twee doelpunten verschil. Je weet nooit hoe zo’n wedstrijd loopt. Je kan bijvoorbeeld op een punt komen dat je op twee gedachten gaat hinken. Dat zou gevaarlijk zijn. Maar wij hebben ons goed voorbereid. Niet anders dan anders maar ons plan is duidelijk. Bovendien is de massale steun van een uitverkocht stadion welkom om net nog dat ietsje meer energie te krijgen. Mijn spelers verdienen dat ook. Onze supporters weten dat wij altijd proberen attractief voetbal te spelen en dat wij het risico niet schuwen als dat nodig mocht zijn.”

De Genkse coach wijzigde zijn basiself op een positie vergeleken met afgelopen week in Vigo. Hij koos voor de ervaring van Thomas Buffel in de plaats van Jean-Paul Boëtius.

Ook het Celta de Vigo van coach Berizzo had afspraak met de geschiedenis. “Maar er is geen denken aan dat wij ons zullen ingraven om de voorsprong te verdedigen. Daar hebben wij de ploeg niet voor. Wij proberen altijd en overal te scoren om te winnen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij een gouden bladzijde zullen schrijven in de annalen van onze club,” besloot Berizzo. Onder het motto “never change a winning team” begon Berizzo met dezelfde elf die ook afgelopen donderdag startten.

Gelijkopgaande eerste helft.

Genk begon fluks aan de wedstrijd met al na vier minuten een mooie passeerbeweging en dito voorzet van Trossard. Samatta kopte niet eens zo ver over. Aan de overkant was het opletten geblazen na een vrije trap van Aspas die door Fontas naast geduwd werd. Op het kwartier was er even twijfel tussen Brabec en Ryan. Sisto kon profiteren maar krulde ver naast.

De thuisploeg zette door met een kopbal van Colley na een hoekschop. De bal kwam terug in de voeten van de Genkse verdediger maar hij knalde over. Even later kon Buffel goed voorzetten vanop rechts. Trossard probeerde het met een hieltje achter het steunbeen maar kende geen succes. De volgende goede voorzet kwam van de voet van Uronen. Jonny kon aan de tweede paal nog net wegkoppen voor de neus van Buffel.

De eerste keer dat een doelman echt aan het werk moest was twee minuten voor de rust. Beauvue, die net daarvoor de geblesseerde Guidetti was komen vervangen, deed het met een halve omhaal die precies naast de paal paste. Mathew Ryan ging goed plat en ranselde de bal uit het doelvlak. Op slag van rust kon Buffel nog eens voorzetten nadat hij Jonny had uitgeschakeld. Trossard noch Samatta konden bij de bal. Zo bleef het wachten op het eerste doelpunt.

Het Europese avontuur is voorbij.

De thuisploeg vatte de koe meteen bij de horens na de rust. Berge onderschepte de bal aan de eigen zestien. Hij rukte op en vond Trossard. Die zocht en vond zijn rechter maar krulde dan nipt voorlangs. Celta antwoordde met Beauvue die door de buitenspelval glipte. Ryan redde de trap naar de korte hoek.

Genk riposteerde met een voorzetschot van Malinovskyi dat voorlangs ging en een poging van Samatta die afgeblokt werd. Maar Celta bewees kort daarna dat het maar een halve kans nodig had om te scoren. Sisto profiteerde van balverlies in de Genkse verdediging, dreef op tot net buiten de zestien en liet dan Ryan geen kans met een hard schot.

Wie gedacht had dat de kopjes naar beneden zouden gaan bij Genk kwam bedrogen uit. Amper vier minuten later pikte Trossard de bal mee, ging de zestien binnen en trapte hard aan de verste paal binnen. Alles was te herdoen.

Boëtius en Schrijvers kwamen kort daarna Buffel en Malinovskyi vervangen. De jonge Nederlander liet zich meteen opmerken met een verre trap pal in de handen van Sergio. Met nog tien minuten van de reguliere speeltijd te gaan kwam Dewaest in voor Brabec. Niet om te verdedigen maar om plaats te nemen in de spits.

Veel gevoetbald werd er niet meer de laatste tien minuten. Eerst na een opstootje tussen Dewaest en Hernandez buiten de zijlijn. De Spaanse bank kwam er zich mee bemoeien en de twee protagonisten kregen geel. Later omdat de aanvalsgolven van de thuisploeg te slordig werden. Gescoord werd er niet meer en zo kwam er een einde aan het Europese sprookje van onze jongens.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Uronen, Colley, Brabec, Castagne, Berge, Malinovskyi (71’ Schrijvers), Pozuelo, Trossard, Buffel (71’ Boëtius) en Samatta.

Opstelling RC Celta de Vigo : Alvarez, Jonny, Cabral, Fontas, Mallo, Radoja, Hernandez, Sisto, Wass (79’ Jozabed), Aspas en Guidetti (41’ Beauvue) (91’ Roncaglia).

Doelpunten :

62’ : 0 – 1 : Sisto
67’ : 1 – 1 : Trossard

Gele kaarten : 88’ Dewaest, 88’ Hernandez, 90’ Jonny, 93’ Mallo

Rode kaarten :

Scheidsrechter : William Collum (SCO)

Toeschouwers : 19.798

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!