Drie belangrijke punten in Kortrijk
16/04/17

Drie belangrijke punten in Kortrijk

Drie belangrijke punten in Kortrijk

KRC Genk startte sterk vanavond in het Guldensporenstadion met maar liefst 7 frisse spelers aan de aftrap. Naranjo glipte in de eerste minuut door de buitenspelval, kwam alleen voor doelman Kaminski, maar miste zijn controle. In de 8ste minuut stak onze Spaanse spits opnieuw de neus aan het venster. Zijn kopbal op voorzet van Nastic ging een metertje over. In de 15de minuut zorgde de thuisploeg voor een eerste keer voor gevaar. De voorzet van D’Haene ging voorlangs. Er volgde nog een schot op doelman Ryan maar Walsh kon de bal in hoekschop werken.

Bij een snelle uitbraak van Genk in de 28ste minuut hield Rolland Schrijvers duidelijk vast. Gumienny bedankte hem met een gele kaart. De vrije trap voor Malinovskyi belandde pal in de handen van Kaminski. Enkele minuten later tweede geel voor Kortrijk, voor Hannes Van der Bruggen na een stevige tackle op Walsh. Malinovskyi opnieuw aan het kanon, deze keer krulde hij de bal heerlijk binnen, 0-1 op het bord na 34 minuten. In de 39ste minuut pakte Barbaric de derde gele kaart voor Kortrijk.

Dezelfde 11 voor Genk aan de start van de tweede helft. Ook het eerste gevaar was opnieuw voor Genk met een kopbal van Heynen in de 49ste minuut. Een duwfout van Nastic leverde Genk haar eerste gele kaart op. In de 65ste minuut opnieuw veel gevaar voor het doel van Kortrijk. Buffel geraakte met 2 pogingen niet voorbij Kaminski. Bij de hoekschop van Malinovskyi die erop volgde kan Colley de 0-2 binnen koppen aan de tweede paal. Met nog een kwartier te spelen een grote kans voor Kortrijk. Chevalier kon van dichtbij koppen, maar in de handen Ryan. Opnieuw hoekschop Genk in de 77ste minuut. De pas ingevallen Kumordzi zette er zijn hoofd tegen en scoorde de 0-3. Diezelfde Kumo kreeg kort hierna nog een tweede grote kans maar besloot naast. Ook de thuisploeg kwam nog dichtbij een doelpunt maar doelman Ryan hield zijn netten schoon.

Na 92 minuten maakte ref Gumienny een einde aan de wedstrijd. Drie belangrijke punten voor Genk in Kortrijk. KRC Genk verstevigt haar leidersplaats in groep B van PO2 met 4 punten voorsprong op eerste achtervolger Eupen, en een doelpuntensaldo van maar liefst 8 tegen 0.

Opstelling KV Kortrijk: Kaminski, Goutas, De Smet (74' Ouali), Saadi (64' Kage), Van der Bruggen, Barbaric, Mercier (56' Chevalier), Rolland, Totovitskyi, D'Haene, Van Loo

Opstelling KRC Genk: Ryan, Nastic, Walsh, Dewaest, Boëtius (60' Trossard), Naranjo, Colley, Malinovskyi (74' Kumordzi), Buffel, Schrijvers, Heynen

Doelpunten: 34’: 0 – 1 Malinovskyi, 66': 0-2 Colley, 77': 0-3 Kumordzi

Gele kaarten: 28' Rolland, 31' Van der Bruggen, 39' Barbaric, 53' Nastic

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Toeschouwers: 4.826

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!