'Nog alles open voor de terugwedstrijd.'
13/04/17

'Nog alles open voor de terugwedstrijd.'

'Nog alles open voor de terugwedstrijd.'

“Ik kijk er naar uit om te zien hoe mijn jong team een volgende stap in hun ontwikkeling zal zetten,” keek Albert Stuivenberg vooruit. “Celta is een lepe ploeg met enorm veel talent. We moeten in elk geval top zijn om een goed resultaat met het oog op de terugwedstrijd neer te zetten.”

Stuivenberg kon beschikken over zijn volledige kern met uitzondering van de langdurig geblesseerden Karelis en Vanzeir. Hij behield het vertrouwen in de basiself die ging winnen in Roeselare afgelopen zaterdag.

Bij Celta voerde spits Guidetti het woord. “Ik ken Uronen en Colley vanuit mijn thuisland,” aldus de Zweed. “En met Böetius speelde ik in Feyenoord. We moeten vooral voorkomen dat hij scoort. Maar als het echt moet kunnen wij ons ook in de terugwedstrijd nog plaatsen.

Celta coach Berizzo kon net op tijd Diaz en Guidetti recupereren. De Zweed begon aan de wedstrijd. Diaz zat op de bank net zoals onze landgenoot Théo Bongonda. Spits Rossi liep afgelopen weekend een zware knieblessure op en was out.

Bewogen eerste helft.

De match begon met veel strijd aan weerskanten. Boëtius zette goed voor maar Trossard kon net niet bij de bal. Na tien minuten waren de rollen omgedraaid. Dit keer zorgde Trossard, na een enige mooie sleep, voor de voorzet. Boëtius rondde af met het hoofd.

Celta reageerde als van een wesp gestoken en zette de scheve situatie recht in drie minuten. Castro zette Sisto met een knap hieltje alleen voor Ryan en de bordjes hingen gelijk. Dan kon Aspas oprukken over rechts. Van een stuk buiten de zestien knalde de Spanjaard de 2 – 1 binnen.

De thuisploeg bleef gevaarlijk met een poging van Aspas, goed afgeblokt door Brabec, en een gekraakt schot van Jonny. Trossard speelde sterk en kon even later nog eens voorzetten. Voor doel kon Castagne onder druk van een verdediger niet afwerken. Even later probeerde de Genkse linkerflank het zelf met een pegel uit de draai recht op Alvarez.

Net toen Celta even wat gas leek te moeten terugnemen scoorden ze toch. Aspas combineerde goed over de grond met Guidetti en de Zweed werkte af met een grondscherend schot. Genk dreigde nog met een poging uit een scherpe hoek van Samatta. De bal belandde op doelman Alvarez. Even later flaterde de Spaanse doelman op een vrije trap van Malinovskyi. Hij liet de bal door de handen glippen maar gelukkig voor hem ging de bal aan de voor Genk verkeerde kant van de paal over de doellijn. Met een 3 – 1 achterstand was Blauwwit aan de rust op achtervolgen aangewezen.

Buffel zorgt voor de treffer van de hoop.

Het tempo lag bij het begin van de tweede helft heel wat lager. Pas na tien minuten was er voor het eerst gevaar. Mallo trapte van dichtbij in de korte hoek maar Ryan stond pal. Kort daarop mocht Wass vrij op doel koppen maar de bal belandde pal in de handen van de Genkse doelman.

Op het uur kwam Thomas Buffel Boëtius vervangen. En dat bleek al snel een gouden wissel. Trossard, alweer hij, zette hard voor en Jonny liet de bal aan de verste paal lopen. Maar daar stond sluwe vos Buffel en die versloeg Alvarez in twee keer. Een doelpunt dat een slok op de borrel scheelde.

Celta zag de bui hangen en reageerde. Twee keer zette Aspas Ryan aan het werk. Eerst met een schot vanuit de tweede lijn dat niet veel gevaar opleverde. Even later met een bal die gemeten in de hoek paste maar de Genkse doelman had een fantastische reflex in huis en redde de meubelen voor zijn ploeg.

De thuisploeg zette druk maar kwam niet meer tot scoren al was Mallo er nog dicht bij maar Ryan was sneller op de bal. Het bleef dus bij de 3 – 2. Een uitslag die perspectieven opende voor de terugwedstrijd.

Opstelling RC Celta de Vigo : Alvarez, Mallo, Fontas, Radoja, Hernandez, Guidetti (65’ Beauvue), Aspas, Sisto, Wass (79’ Jozabed), Jonny en Cabral.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Uronen, Colley, Brabec, Castagne, Berge, Malinovskyi 90’ + 2’ Heynen), Pozuelo, Trossard (83’ Schrijvers), Boëtius (61’ Buffel) en Samatta.

Doelpunten :

10’ : 0 – 1 : Boëtius
14’ : 1 – 1 : Sisto
17’ : 2 – 1 : Aspas
38’ : 3 – 1 : Guidetti
66’ : 3 – 2 : Buffel

Gele kaarten : 27’ Castagne, 74’ Trossard, 85’ Schrijvers

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Clément Turpin (FRA)

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!