Moeilijk gaat ook : 0 - 1 op Roeselare.
08/04/17

Moeilijk gaat ook : 0 - 1 op Roeselare.

Moeilijk gaat ook : 0 - 1 op Roeselare.

“Roeselare doet mij enigszins denken aan Zulte-Waregem,” klonk het bij Genk coach Albert Stuivenberg “Ervaren spelers die een stapje achteruit gezet om zich opnieuw in de picture te spelen en een volwassen team dat sterk is in de omschakeling. Het komt er voor ons op aan om van bij het begin gefocust te zijn en zo mogelijk snel te scoren.” Voor het eerst sinds lang had Stuivenberg nog eens een ganse week om een wedstrijd voor te bereiden. Bovendien kon de Nederlander beschikken over zijn volledige kern. Naast de langdurig geblesseerden Vanzeir en Karelis ontbrak enkel Siebe Schrijvers. Die was op de sukkel na een trap op de heup in de laatste wedstrijd met de beloften. Stuivenberg hield dan ook vast aan de elf die Lokeren versloegen op de vorige speeldag.

Bij Roeselare bleven ze realistisch. “Wij zullen als ploeg ons topniveau moeten halen,” vertelde de herstelde doelman Wouter Biebauw. “Dit Genk barst van het talent en hoort gewoon thuis in Play-Off 1. Wij mogen hen absoluut geen ruimte geven. Zo niet loopt het faliekant af. Aan motivatie mag het ons in elk geval niet ontbreken. Naast Biebauw keerde ook verdediger Schmisser terug uit blessure. Zij begonnen ook aan de wedstrijd. Cornet en Ibou zaten opnieuw in de kern van coach Mercier maar startten op de bank.

Kansarme eerste helft.

Roeselare had er wel zin in en voetbalde al meteen twee glasheldere kansen bij elkaar. Eerst kopte Kehli een hoekschop maar nipt naast. Seconden later deed hij dat nog eens over met de voet op een teruggelegde bal van Grisez. Als weksignaal kon dat tellen en Genk antwoordde al snel met een verre trap van Trossard. Biebauw loste maar er stond geen Blauwhemd klaar om af te ronden.

Het duurde tot in minuut twintig vooraleer Genk het evenwicht echt hersteld had. Samatta had intussen ook al ei zo na gescoord. Maar hij stond buitenspel en kreeg zijn kopbal ook niet voorbij Biebauw. Het bleef zelfs uitkijken voor de bezoekers. Roeselare nam een snelle vrije trap en Godwin kon hard voorzetten vanop rechts. De jarige Ryan haalde de angel uit de voorzet.

Seoudi lepelde nog een bal over het doel van Ryan en Boëtius zag een schot vanuit de tweede lijn afgestopt door Biebauw. Daar moesten we het mee doen in een kansarme eerste helft.

Invaller Naranjo met de verlossende treffer.

Aan de rust kwam Bryan Heynen op het veld in de plaats van Ruslan Malinovskyi. De eerste kans was opnieuw voor de thuisploeg. Lecomte dook op in de zestien, zocht zijn rechter en krulde de bal dan nipt naast aan de tweede paal.

Met Buffel in de plaats van Boëtius bracht Albert Stuivenberg vers aanvallend bloed. Maar het was de thuisploeg die twee keer goed uitbrak. Ryan moest spoorslags uitkomen toen Godwin plots op zijn doel afstormde en even later vond de Nigeriaan opnieuw de jarige Genk doelman op zijn weg bij een overhoeks schot.

Met nog een kwartier te gaan ging Genk dan all-in. Naranjo kwam in voor Trossard en dat bleek de goede zet te zijn. Zeven minuten voor affluiten sneed de Spanjaard de zestien in en legde breed. Van Acker speelde de bal ongelukkig terug in zijn voeten en Naranjo liet de kans niet liggen. De perfecte hold up en de daarbij horende zes op zes waren een feit.

Opstelling KSV Roeselare : Biebauw, Schmisser, Seoudi (82’ Van Acker), Lecomte, Kehli, Godwin (74’ Cornet), Damman, Zolotic, Grisez, Lépicier en Van Eenoo (78’ Ibou).

Opstelling KRC Genk : Ryan, Uronen, Colley, Brabec, Castagne, Berge, Malinovskyi (45’ Heynen), Pozuelo, Trossard (80’ Naranjo), Boëtius (63’ Buffel) en Samatta.

Doelpunten :

83’ : 0 – 1 : Naranjo

Gele kaarten : 24’ Lépicier

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Nathan Verboomen

Toeschouwers : 1.347

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!