'Kwartfinales,here we come.'
16/03/17

'Kwartfinales,here we come.'

'Kwartfinales,here we come.'

“Het mag niet meer fout gaan, maar het kan.” Albert Stuivenberg hield beide voetjes rustig op de grond voor de wedstrijd. “We moeten niet gaan doemdenken. Ik bekijk het heus wel positief. Maar denk maar niet dat Gent zich zo maar gewonnen zal geven. Naar de buitenwereld toe geven ze zichzelf geen enkele kans meer maar binnenskamers wordt er heel anders gepraat, wees daar maar heel zeker van.” Stuivenberg beschikte over een volledig fitte kern. Hij begon aan de wedstrijd met dezelfde elf die afgelopen van Westerlo wonnen.

Gent coach Vanhaezebrouck deed nochtans zijn uiterste best om de schijn hoog te houden. “Ik geef ons nog 0% kans om door te stoten. Wij zijn Barcelona niet, wij hebben geen Messi, Sanchez of Neymar. Mijn spelers geloven er misschien nog veel meer in dan ik,” klonk het. Met Matton en Saief zag Vanhaezebrouck nog twee sterkhouders afhaken. Tel daarbij de al langer geblesseerde Neto en Milicevic en nog eens zes niet speelgerechtigden bij en dan was het duidelijk waarom hij vier beloften moest oproepen om het wedstrijdblad vol te krijgen. De Gentse basiself was dan ook op vijf posities gewijzigd ten opzichte van de heenwedstrijd. Dejaegere, Simon, De Smet, Foket en Rabiu begonnen aan de wedstrijd.

Castagne met de 1 – 0.

Het duurde ruim tien minuten vooraleer de wedstrijd echt op gang kwam. Tot dan had Genk het overwicht maar kansen kwamen er niet van. Dan rukte Malinovskyi op en zocht zijn linker. Het schot was loeihard maar het week af op de rug van de buitenspel staande Buffel. De fans mochten nog niet vieren.

Dat mochten ze een kleine tien minuten later wel. Boëtius vond met een meesterlijk balletje door de Gentse verdediging de mee opgerukte Castagne. Die bedacht zich niet en poeierde overhoeks binnen.

AA Gent probeerde iets terug te doen maar Perbet kraakte zijn schot en Ryan kon eenvoudig oprapen. Kort daarop kopte Coulibaly richting de kruising maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal buiten. Genk nam weer over met een doorsteekballetje van Pozuelo naar Samatta. Kalinic was net iets sneller op de bal. Met nog een rush over van links van Kalu die niets opleverde en een kopballetje van Perbet in de handen van Ryan hadden we alle opwinding van de eerste helft gehad.

Rustig meesterschap.

Siebe Schrijvers begon aan de tweede helft in plaats van Alejandro Pozuelo. Het verschil was nauwelijks zichtbaar. Genk ging enthousiast verder. Samatta legde al snel goed breed tot bij Schrijvers maar die verslikte zich in de bal en Kalinic kon afweren.

Tien minuten later profiteerde Samatta van balverlies bij Gent om op te stomen richting doel. Kalinic verkleinde goed de hoek en de Tanzaniaan besloot in het zijnet. Nog voor het uur stak Berge mooi tussendoor tot bij Boëtius. De voorzet van de Nederlander ging achter de rug van Samatta aan alles en iedereen voorbij.

Met nog een kwartier te gaan mocht Trossard opdraven in de plaats van Buffel. De wedstrijd sleepte zich naar het einde. Genk was rustig meester van de debatten en Gent kon niet echt een vuist maken.De thuisploeg kreeg er dan weer even zin in. Schrijvers kopte een prima voorzet van Trossard in de handen van Kalinic en nog geen minuut later besloot Boëtius vanuit een scherpe hoek op de paal.

Vanuit het niets kwam Gent dan toch gelijk. Met een van zijn weinige goede acties legde Moses Simon breed tot bij de mee opgerukte Verstraete. Die trof door een bos van benen raak. Boëtius mocht vlak voor affluiten nog eens uitbreken. Hij legde breed tot bij Schrijvers maar die besloot op het hoofd van Gigot. Samatta kon evenmin scoren uit de rebound. Meteen het einde van de wedstrijd. De kwartfinale in de Europa League is binnen.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen (80’ Janssens), Berge, Malinovskyi, Pozuelo (45’ Schrijvers), Buffel (72’ Trossard), Boëtius en Samatta.

Opstelling KAA Gent : Kalinic, Gigot, Coulibaly, Mitrovic, Kalu, Dejaegere, Perbet (61’ Verstraete), Simon, De Smet, Foket en Rabiu.

Doelpunten :

20’ : 1 – 0 : Castagne
83’ : 1 – 1 : Verstraete

Gele kaarten :

Rode kaarten :

Scheidsrechter :

Toeschouwers : 16.028

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!