'0 - 4 is niet genoeg. We moeten naar Play-Off 2'
12/03/17

'0 - 4 is niet genoeg. We moeten naar Play-Off 2'

'0 - 4 is niet genoeg. We moeten naar Play-Off 2'

“Wij mogen trots zijn op onze prestatie in Gent,” vertelde Albert Stuivenberg op zijn persbabbel voorafgaand aan de wedstrijd. “Maar van euforie is geen sprake. De wedstrijd in Westerlo wordt weer iets heel anders. Wij willen winnen maar dat zal überhaupt niet gemakkelijk zijn. Is er iemand die al eenvoudig is gaan winnen in Westerlo dan ?” vroeg Stuivenberg zich af.

De Genkse coach wijzigde de elf die AA Gent in de pan hakten op één plaats. Thomas Buffel begon voor het eerst na de winterstop van bij de aftrap. Siebe Schrijvers startte op de bank.

Jacky Mathijssen hoopte dat zijn team eindelijk eens van pech bespaard zou blijven. “Ooit wordt al die tegenslag gecompenseerd. Ik hoop dat het vandaag is. Wij hebben ons lot in eigen handen.” Dat lot liet Mathijssen in de handen van dezelfde elf die afgelopen week tegen Zulte-Waregem gelijk speelden.

Buffel zorgt met zijn eerste doelpunt sinds de winterstop voor de 0 – 2.

De Kempenaars begonnen het best aan de wedstrijd. Annys probeerde het van ver toen een hoekschop bleef hangen in de Genkse zestien. Zijn schot ging hoog over. Ganvoula werd dan gelanceerd maar hij trapte voorlangs. Genk antwoordde met een raid van Thomas Buffel. Hij werd foutief afgestopt door Schuermans. Geel voor de Westelse rechtsachter en een vrije trap op een interessante plaats. Pozuelo schilderde de bal mooi met rechts op het hoofd van de inlopende Samatta en de 0 – 1 stond op het bord.

Kort voor het kwartier kreeg De Ceulaer een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij kon alleen op doel af gaan maar stuitte op een attente Ryan. Castagne draaide even later goed weg van zijn bewaker maar besloot zwak in de handen van Van Langendonck. Hetzelfde lot was ook de poging van Pozuelo beschoren toen hij het probeerde na een balletje breed van Boëtius.

Maar de Nederlander bleef het goed doen. Berge zette hem vrij in de zestien met een slim balletje tussendoor. De voorzet was niet goed want Van Langendonck kon de bal wegduwen tegen de paal. Buffel stond op vinkenslag en frommelde de bal over de lijn.

Jacky Mathijssen greep meteen in en De Ceulaer en Schuermans moesten naar de kant voor Acolatse en Strandberg. Maar het was Genk dat nog ei zo na scoorde. Pozuelo rukte op, zocht zijn linker en trapte dan pardoes op de lat. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

0 - 4 volstaat niet.

Sandy Walsh begon aan de tweede helft in de plaats van Uronen. Even was er opschudding toen Strandberg zonder het zelf te weten de bal tegen de lat deed afwijken. Aan de andere kant trok Samatta de boulevard open voor Boëtius maar de Nederlander geraakte niet voorbij Van Langendonck. Dat lukte even later ook niet voor Samatta die door de Westerlo doelman naar de rand van het veld gedwongen werd. De Tanzaniaan probeerde het nog wel maar de bal ging over.

Toch scoorden de bezoekers even later. En het was weer op een stilstaande fase. Malinovskyi trapte een hoekschop op het hoofd van Colley. Die kopte goed naar de grond en Van Langendonck was eraan voor de moeite.

Drie minuten later was de tackle van Hyland op Boëtius te hoog maar de rode kaart die Bart Vertenten uit zijn achterzak toverde leek ons toch te streng. Toch kreeg kort daarop Ganvoula de kans op de eerredder toen Walsh niet bij een verre voorzet kon.  Ryan kwam goed uit en voorkwam het doelpunt.

Pozuelo en Samatta combineerden dan goed in de Westelse zestien maar de Tanzaniaan geraakte ook in twee keer niet voorbij Van Langendonck. De trap van Boëtius in de rebound belandde ook in de handen van de goalie. Met Naranjo voor Pozuelo bracht Stuivenberg aanvallende versterking. Toch was het opnieuw Ganvoula die voor gevaar zorgde. De bal ging, gelukkig voor Ryan, voorlangs.

Naranjo zorgde nog twee keer voor gevaar. Eerst knalde hij een voorzet van Boëtius maar net over, dan kopte hij een cross van Buffel over. Ook Trossard werd nog in de strijd geworpen in de plaats van Buffel. Het vierde doelpunt viel nog in blessuretijd. Malinovskyi schilderde een vrije trap in de kruising. Maar het mocht niet baten. Charleroi speelde gelijk in Lokeren en veroordeelde zo Genk tot Play-Off 2.

Opstelling KVC Westerlo : Van Langendonck, Apau, Daems, Annys, De Ceulaer (31’ Acolatse), Hyland, Schuermans (31’ Strandberg), Christensen, Heylen, Rommens en Ganvoula.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen (45’ Walsh), Berge, Malinovskyi, Pozuelo (72’ Naranjo), Boëtius, Buffel (79’ Trossard) en Samatta.

Doelpunten :

07’ : O – 1 : Samatta
27’ : 0 – 2 : Buffel
61’ : 0 – 3 : Colley
91' : 0 - 4 : Malinovskyi

Gele kaarten : 06’ Schuermans, 33’ Pozuelo, 65’ Van Langendonck, 84’ Berge, 91' Rommens

Rode kaarten : 64’ Hyland

Scheidsrechter : Bart Vertenten.

Na de wedstrijd sprak onze Club TV met voorzitter Herbert Houben, coach Albert Stuivenberg en doelman Mathew Ryan.


Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!