'Wie heeft al gemakkelijk gewonnen in Westerlo ?'
11/03/17

'Wie heeft al gemakkelijk gewonnen in Westerlo ?'

'Wie heeft al gemakkelijk gewonnen in Westerlo ?'

"Wij zijn heel erg trots op het resultaat tegen Gent," begon Albert Stuivenberg zijn gebruikelijke babbel met de pers. "Dat mag ook, want het is nogal wat. Maar van euforie is er geen sprake. Wij beseffen dat er nog een terugwedstrijd volgt en dat we aanstaande zondag ook weer voor een belangrijke confrontatie staan in Westerlo. Onze concentratie ligt nu op recuperatie van de geleverde inspanningen."

"Die wedstrijd wordt weer iets heel anders. Dat maakt voetbal nu net zo interessant. Wij weten dat het geen exacte wetenschap is en dat is maar goed ook. Anders zou het voorspelbaar worden. Het veld in Westerlo is klein en heel slecht, zij moeten vechten tegen degradatie, het stadion zal volzitten : allemaal dingen die het anders maken. Daarbij zijn zij nog fris en hebben wij een wedstrijd in de benen waarvan we nog moeten recupereren. Maar daar hebben wij allemaal geen invloed op. We moeten ons richten op ons strijdplan en dan nog weet je niet hoe een wedstrijd loopt. In eerste instantie gaat het erom dat we moeten winnen en dat zal überhaupt niet gemakkelijk zijn."

Een wedstrijdkern kon de Genkse coach nog niet vrijgeven. Die wordt pas samengesteld na de zaterdagtraining. Wat hij wel al kwijt wilde is dat Sander Berge een gemene trap op de wreef kreeg. Die blessure moet nog geëvalueerd worden.

Onze Club TV keek met Albert Stuivenberg en kapitein Thomas Buffel uitgebreid vooruit op alweer een belangrijke wedstrijd.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!