Propagandavoetbal : 2 - 5 winst in Gent
09/03/17

Propagandavoetbal : 2 - 5 winst in Gent

Propagandavoetbal : 2 - 5 winst in Gent

“Het voelt raar zo’n Europese wedstrijd in eigen land,” vertelde Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. “Maar we zijn allebei zo ver geraakt en dan kan dat gebeuren. Het wordt in elk geval een geladen wedstrijd tegen een goed voetballende ploeg.” Stuivenberg stelde dezelfde elf op die ook tegen Brugge begonnen. Met Boëtius dus in plaats van de, nochtans herstelde, Leandro Trossard.

“Wie misschien Play-Off 2 moet spelen zal ongetwijfeld tevreden zijn om de kwartfinale van de Europa League te halen. Of het nu tegen een Belgische of tegen een, zeg maar, Cypriotische ploeg is. Geen van beide ploegen zal dit laten liggen,” aldus Hein Vanhaezebrouck. De Gentse trainer nam geen risico’s met Dejaegere en Simon. Zij startten op de bank evenals Foket. Voorin stonden Perbet en Coulibaly.

Propagandavoetbal en 1 – 4 aan de rust.

We kregen een aangename wedstrijdbegin in de Ghelamco Arena. Vlotte balwisselingen aan weerszijden leverde al snel een niet te missen mogelijkheid op voor Perbet. Van dichtbij knalde de Gentse spits op de lat. Al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat hij bij de balaanname buitenspel stond. Dat werd niet gesignaleerd door de grensrechter.

Boëtius werd dan goed diepgestuurd en kon voorzetten van op links. Kalinic had geluk dat hij nog net iets sneller was dan Samatta. Goed vier minuten later haalde Saief uit van ver, Ryan tikte de bal goed over de lat. Dan nam Genk de wedstrijd resoluut in handen. Boëtius zette voor vanop rechts, Samatta kon niet hoog genoeg klimmen om binnen te koppen. Dan achtte Malinovskyi zijn moment gekomen. Esiti legde Pozuelo neer enkele meters buiten de zestien. De Oekraïner zette zich achter de bal en krulde heerlijk via de paal binnen.

Maar zoals al zo dikwijls slikte Genk al snel een tegendoelpunt. Saief trapte op doel, Brabec wilde tussenkomen maar trapte via de lat de bal terug in het veld. Kalu was bij de pinken aan de tweede paal en trapte via de handen van de ongelukkige Ryan in doel.

Wie gedacht had dat Genk aangeslagen zou zijn had het mis. Eerst trapte Boëtius nog hard in de handen van  Kalinic maar vijf minuten later ging de Gentse doelman in de fout op een hoekschop. Hij ging ruimschoots onder de bal door en Colley kon rustig scoren met het hoofd.

Schrijvers slalomde dan nog eens de zestien binnen maar vond Kalinic op zijn weg. Boëtius was een van de uitblinkers bij Genk. Hij zette Samatta met een meesterlijke steekballetje vrij voor doel en opnieuw kon Kalinic zich omdraaien : 1 – 3

En nog was de beker nog niet leeg voor de thuisploeg. Op slag van rust stuurde Pozouelo Uronen op weg voor een rush over links en de Fin schoof hard onder Kalinic binnen. Kortom een helft met propagandavoetbal van de bezoekers.

Samatta maakt de terugwedstrijd overbodig.

Met Thomas Buffel in de plaats van Jean Paul Boëtius begon Genk aan de tweede helft. Het bleef windstil tot iets over het uur. Saief kreeg een boulevard op links en mocht voorzetten. De Genkse verdediging reageerde even te laat en Coulibaly kon tegenscoren.

Gent geloofde er plots weer in en drong aan. Kalu wrong zich tussen twee man de zestien binnen en ging dan neer over het been van Malinovskyi. Tagliavento legde de bal op de stip en Perbet stelde zich op achter de bal. Hij mikte naar de rechterbenedenhoek maar daar lag Ryan klaar om het doelpunt te beletten.

Zoals zo dikwijls in het voetbal viel het doelpunt even later wel aan de overkant. Thomas Buffel wurmde zich in positie voor een balletje breed tot bij Samatta en de Tanzaniaan zorgde met zijn tweede van de avond voor de 2 – 5.

Toen vijf minuten voor affluiten Esiti ook nog eens tegen zijn tweede gele kaart opliep was het vat af voor Gent. De terugwedstrijd mag niet anders dan een formaliteit worden.

Opstelling KAA Gent : Kalinic, Gigot, Coulibaly, Matton, Mitrovic, Saief (76’ Simon), Kalu, Perbet (76’ Foket), Verstraete (45’ Rabiu), Esiti en Gershon.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi (80’ Heynen), Pozuelo, Schrijvers (90’ Trossard), Boëtius (45’ Buffel) en Samatta.

Doelpunten :

21’ : 0 – 1 : Malinovskyi
27’ : 1 – 1 : Kalu
33’ : 1 – 2 : Colley
41’ : 1 – 3 : Samatta
45’ + 2’ : 1 – 4 : Uronen
61’ : 2 – 4 : Coulibaly
72’ : 2 – 5 : Samatta

Gele kaarten : 20’ + 84’ Esiti, 59’ Coulibaly, 89’ Rabiu

Rode kaarten : 84’ Esiti (2 x geel)

Scheidsrechter : Paolo Tagliavento.

Na de wedstrijd haalde onze Club TV Timothy Castagne en Ruslan Malinovskyi voor de camera;

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!