'Met 2 - 2 en een dubbel gevoel naar huis.'
16/02/17

'Met 2 - 2 en een dubbel gevoel naar huis.'

'Met 2 - 2 en een dubbel gevoel naar huis.'

"De kansen zijn fifty-fifty," aldus Albert Stuivenberg voor de wedstrijd. "Als je ziet waar Astra van komt en wat ze presteren dan zie ik gelijkenissen met Genk. Wij kennen hun sterke punten en we hebben een plan klaar."

Dat plan hield in dat Bryan Heynen en Bennard Kumordzi aan de wedstrijd begonnen in de plaats van de lichtjes zieke Ruslan Malinovskyi en Sander Berge.

1 - 1 gelijk aan de rust.

De thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd en zetten meteen de Genkse verdediging onder druk. Mathew Ryan moest een paar keer tussenkomen zonder dat daar veel gevaar me gemoeid was. Gaandeweg stak ook Genk de neus aan het venster. Eerst met een kopballetje van Samatta, dan met een slalom van Pozuelo in de Roemeense zestien afgerond met een zwak schot in de handen van doelman Lung.

Maar het was een voorbode voor het goede dat er zat aan te komen. Na goed vijfentwintig minuten ging Castagne achter een verloren gewaande bal in de zestien. In twee keer duwde hij de bal voorbij Lung. Tien minuten had Leandro Trossard er daar nog een goaltje kunnen bijduwen. Pozuelo zette hem met een ingestudeerd nummertje alleen voor de doelman maar het tikje bleef steken tussen de benen van Lung.

En zoals het zo dikwijls gebeurt in het voetbal kreeg Genk het deksel op de neus vlak voor het rustsignaal. Castagne gleed weg op de rand van zijn eigen strafschopgebied en Budescu kon ongestoord de bal in het dak van het doel knallen. Zo stonden de bordjes opnieuw in evenwicht aan de rust.

Overwinning weg gegeven vlak voor affluiten.

Giurgiu kwam het best uit de kleedkamer voor de tweede helft. Eerst rondde Teixeira een mooie combinatie over rechts af met een knal nipt over het doel van Ryan. Dan was het de beurt aan Ionita om opnieuw een aanval over rechts voorlangs te trappen. Daarna trapte Budescu nog eens nipt over de kruising.

Intussen had doelman Lung toch ook zijn kunnen moeten tonen op een pegel van Samatta.Met Bus en Florea kwam twee verse krachten op het veld voor Giurgiu. Albert Stuivenberg antwoordde met de inbreng van Sander Berge voor Kumordzi. Die wissel bracht opnieuw rust en duelkracht in het Genkse elftal. De bezoekers herstelden dan ook moeiteloos het evenwicht.

Een vinnige Samatta lag constant op vinkenslag en slaagde erin om enkele keren  gevat te intercepteren op het middenveld maar kansen kwamen daar vooralsnog niet uit. Tot in minuut drieëntachtig. Opnieuw ontfutselde de Tanzaniaan de bal en zette meteen de ingevallen Boëtius aan het lopen. Die legde breed tot bij Schrijvers. Siebe voelde de aanstormende Trossard in zijn rug en speelde de Genkse linkerflank aan met een meesterlijk hieltje. Leandro behield zijn cool en Genk stond 1 - 2 voor.

Met nog twee minuten te gaan mocht Thomas Buffel zijn wederoptreden maken. Spijtig genoeg kon onze skipper niet voorkomen dat Giurgiu aan een slotoffensief begon. Mathew Ryan kon nog net een kopbal van Sapunaru pareren maar was machteloos toen seconden voor affluiten de Japanner Seto van dichtbij mocht binnenkoppen.

Zo moest Genk een uitstekende uitgangspositie toch nog inruilen voor een gelijkspel dat al bij al en gezien de kansenverdeling over de ganse match billijk kon genoemd worden.

Opstelling FC Astra Giurgiu : Lung, Alves, Fabricio, Seto, Budescu, Morais, Niculae (65' Florea), Sapunaru, Ionita (65' Bus) (81' Nicoara), Stan en Teixeira.

Opstelling KRC Genk : Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Heynen, Kumordzi (65' Berge), Pozuelo (76' Boëtius), Trossard (88' Buffel), Schrijvers en Samatta.

Doelpunten :

25' : 0 - 1 : Castagne
43' : 1 - 1 : Budescu
83' : 1 - 2 : Trossard
89' : 2 - 2 : Seto

Gele kaarten :

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Moen (Noorwegen)

Toeschouwers : 4.500

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!