'De sfeer zou ons kracht moeten geven.'
09/02/17

'De sfeer zou ons kracht moeten geven.'

'De sfeer zou ons kracht moeten geven.'

"Wij hebben weer meer keuze, zeker vergeleken met afgelopen dinsdag," zo stak Albert Stuivenberg van wal op zijn gebruikelijke persbabbel. "Op basis daarvan hebben wij een kern samengesteld. Zo is Susic er niet bij. Niet omdat hij fysieke problemen zou hebben, het is gewoon een keuze voor andere spelers. Samatta is terug en inzetbaar maar door de veelheid aan wedstrijden op korte tijd zijn er wel wat lichamelijke probleempjes. Ik begrijp heel goed dat TV rechten er zijn. Maar gezien de uitzonderlijke situatie waarin wij zitten had deze wedstrijd evengoed op zondag kunnen gespeeld worden. Nu spelen wij drie wedstrijden met telkens twee dagen overbrugging. Wie mij kent weet dat ik mij hier niet achter wil verschuilen maar toch," vervolgde Stuivenberg.

"Wij hebben op kunstgras getraind hier dicht in de buurt. Evengoed hadden wij op Stayen kunnen gaan maar ik betwijfel of wij daar echt achter gesloten deuren kunnen trainen. Dat risico hebben wij dan maar niet genomen," grapte de Genkse coach. "Maar het is een gegeven dat het team dat er op traint en op speelt in het voordeel is. Toch kan het ook positief zijn voor ons. Je kan de bal snel laten rond gaan en daar kunnen wij dan misschien gebruik van maken."

"Het is een derby, een beladen wedstrijd dus. Maar je kan niet ontkennen dat het ook gewoon een wedstrijd is voor drie punten. Wij weten dat het leeft, vooral bij onze fans. Die wil je dus winnen, ook al omdat we ons niets meer kunnen veroorloven. St-Truiden heeft een groot wapen : de traptechniek van Stef Peeters. Daarom moeten wij voorkomen dat hij die kan gebruiken. Het is voetbal, dus dat zal niet altijd lukken. Een vrije trap of een hoekschop krijg je altijd wel tegen. Alleen, het mogen geen domme vrijschoppen of corners zijn, dat is goed verdedigen. En als het dan toch gebeurt weten wij wat we moeten doen. Je kan maar moeilijk met 'pampers aan' staan te verdedigen. Wij moeten elkaar vertrouwen."

"Het zal een wedstrijd zijn in een helse sfeer, misschien vijandig zelfs in een uitverkocht stadion. Maar als je de ambities hebt die Genk heeft dan zou dat je net kracht moeten geven. Dat moet de groep vrijdag aantonen," besloot Stuivenberg.

De kern voor de derby ziet er uit als volgt : Brabec, Wouters, Walsh, Kumordzi, Boëtius, Naranjo, Trossard, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Ryan, Heynen, Jackers, Coucke, Castagne en Samatta.

Later kijkt onze Club TV nog vooruit met Albert Stuivenberg en Leandro Trossard.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!