'Geen doelpunten op de Freethiel.'
07/02/17

'Geen doelpunten op de Freethiel.'

'Geen doelpunten op de Freethiel.'

Omdat W.-Beveren – KRC Genk een inhaalmatch is van voor de winterstop zegt een bondsreglement dat enkel spelers die toen speelgerechtigd waren mogen aantreden. Bij Genk waren liefst zes spelers om die reden niet inzetbaar. Tel daarbij de vier geblesseerden, twee vertrekkers en één speler met interlandverplichtingen en het mocht duidelijk zijn dat Albert Stuivenberg moest puzzelen.

“Een absurde regel,” foeterde de Nederlander. “Je zou het zelfs competitievervalsing kunnen noemen. Maar goed, het is nu zo. Als staf moeten wij de afweging maken of we beginnen met meer of minder ervaren spelers. Die knoop wordt op de wedstrijddag zelf doorgehakt.”

Met Kumordzi werd het dus ervaring. Die nam plaats op het middenveld. Nordin Jackers begon tussen de palen. Heynen verving Berge.

Bij W.-Beveren sprak flankaanvaller Myny over een bonusmatch. “Als we de drie punten thuis kunnen houden zetten we een nieuwe stap richting behoud. Daar zullen we alles voor doen,” luidde het daar. Ook bij de thuisploeg ontbraken vier niet speelgerechtigden. Michel en Moren waren geblesseerd. Cerigioni moest geelgeschorst aan de kant blijven.

Jackers in een glansrol.

De thuisploeg liet al snel de vlam in de pan slaan. Marquet zette strak voor na zeven minuten. In de kleine rechthoek viel de bal op het hoofd van Gano maar gelukkig kopte die pal in de handen van Jackers. Net daarvoor was Pozuelo nog in schietpositie gekomen maar in plaats van meteen te trappen met links wilde hij naar zijn rechter kappen en dat liep verkeerd af.

Op het kwartier was het opnieuw aan Beveren. Myny legde met het hoofd terug tot bij Cools die voorlangs besloot. Na goed twintig minuten was de wedstrijd afgelopen voor Sebastien Dewaest. Onmiddellijk na het wegwerken van een bal ging de verdediger neer en vroeg om vervangen te worden. Jakub Brabec moest koud het veld in.

De beste kans tot dan toe voor Genk viel op het halfuur. Malinovskyi krulde een voorzet mooi op het hoofd van de vrijstaande Brabec. Die kopte van dichtbij over. Terug naar de overkant dan waar Cools een uitgelezen kans liet liggen. Met één enkele kapbeweging zette hij Uronen en Colley in de wind maar trapte dan pal in de handen van de languitvallende Jackers. De jonge vervanger van Ryan kreeg voluit de kans om zijn kunnen te tonen. Kort voor het rustsignaal gaf Boljevic goed mee met Demir maar Jackers verkleinde goed zijn hoek en voorkwam opnieuw de openingstreffer.

Sterk Genk kan niet scoren in de tweede helft.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen en een goed Genk. Malinovskyi kon meteen meegeven met Pozuelo maar in de plaats daarvan verkoos hij om het zelf te proberen. De bal ging hoog over. Nog geen minuut later legde verdediger Camacho in de kleine rechthoek de bal bijna panklaar voor Heynen. De Genkse middenvelder kwam een teenlengte te kort om af te werken.

Susic kopte daarna een voorzet van Uronen  maar net over en Pozuelo vond het hoofd van Camacho op zijn weg. Malinovskyi krulde een vrije trap even later over de muur maar ook over het doel van Köteles. Malinvoskyi veinsde dan een schot maar stuurde Pozuelo door de buitenspelval. De Spanjaard geraakte in eerste instantie niet voorbij Köteles en zijn tweede poging werd van de lijn gehaald door Camacho.

In de slotfase moest Jackers nog twee keer in actie komen. Boljevic kopte goed naar beneden  maar de Genkse doelman redde met een beenveeg. Daarna moest hij in twee keer een pegel van Opoku uit zijn doelvlak houden. Gescoord werd er niet meer en zo bleef het bij een doelpuntenloos gelijkspel. Een puntendeling waar geen van beide ploegen veel mee opschoot. 

Opstelling Waasland-Beveren : Köteles, Demir, Buatu, Boljevic (89’ Dhondt), Marquet, Gano, Seck, Jans, Cools (75’ De Schutter), Myny (85’ Opoku) en Camacho.

Opstelling KRC Genk : Jackers, Uronen, Colley, Dewaest (22’ Brabec), Castagne, Heynen, Kumordzi (85’ Tshimanga), Malinovskyi, Pozuelo, Trossard en Susic.

Doelpunten :

Gele kaarten : 54’ Malinovskyi, 58’ Camacho, 65’ Castagne

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Geldhof

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!