'Genk verslaat SV Darmstadt met 0 - 1'
11/01/17

'Genk verslaat SV Darmstadt met 0 - 1'

'Genk verslaat SV Darmstadt met 0 - 1'

Onze jongens hebben hun eerste wedstrijd van het jaar winnend afgesloten. Op dag zes van de winterstage versloegen ze Bundesligist SV Darmstadt 98 met 1 – 0.

Het was een gesloten en vrij potige wedstrijd. Vooral van Duitse zijde dan. Al heel snel moest Bojan Nastic geblesseerd naar de kant nadat hij een knie in de zij geplant kreeg. Bij afwezigheid van de zieke Uronen (nog in quarantaine na een koortsaanval) was Christophe Janssens zijn vervanger. Genk speelde een goede wedstrijd met vlotte combinaties, zeker in de eerste helft. Trossard knalde eerst nog in één tijd op de paal maar Genk kwam omstreeks het halfuur dan ook niet onverdiend op voorsprong toen Ruslan Malinovskyi een vrije trap vanop ruim twintig meter binnen knalde. Meteen vierde de Oekraïener zijn retour in het A-elftal met een enig mooi doelpunt.

De tweede helft toonde hetzelfde spelbeeld. Goede combinaties van Genk, Darmstadt dat wel probeerde maar de blauwwitte verdediging amper in verlegenheid kon brengen. Rond het uur werd er dan gewisseld. Brabec, Walsh, Kumordzi, Susic en Sabak kregen spelminuten. Sander Berge en kersverse aanwinst José Naranjo mochten hun debuut vieren. Gescoord werd er niet meer. Coach Stuivenberg en zijn jongens konden hun eerste gezamenlijke overwinning vieren.

Beginopstelling KRC Genk : Bizot, Nastic, Colley, Dewaest, Castagne, Heynen, Malinovski, Pozuelo, Trossard, Bailey en Samatta.

Onze Club TV maakte een samenvatting van de wedstrijd en sprak met coach Albert Stuivenberg en doelpuntenmaker Ruslan Malinovskyi

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!