'Sander Berge voorgesteld op winterstage.'
09/01/17

'Sander Berge voorgesteld op winterstage.'

'Sander Berge voorgesteld op winterstage.'

"Jong, hoog potentieel en een goede mentaliteit," zo omschreef een trotse Patrick Janssens de eerste aanwinst van de wintermercato. "Wij weten hoe het voelt om een jonge getalenteerde voetballer veel te snel te verliezen. Bij Valerenga was dat niet anders bij het vertrek van Sander. Daarom zijn wij zo blij dat hij de stap heeft willen wagen. Wij moeten Kjetil Rekdahl dankbaar zijn dat hij zich voluit achter deze transfer gezet heeft."

"Wat mij bij Sander vooral opviel," vertelde Dimitri de Condé," is dat hij altijd initiatief neemt. En of dat nu goed of slecht afloopt, hij steekt zich nooit weg. Dat zou ook moeilijk kunnen gezien zijn fysiek. Hij steekt er letterlijk bovenuit," grapte de Genkse TD. "Maar dat heeft ervoor gezorgd dat hij bij Valerenga al op jonge leeftijd uitgroeide tot een leider in het team."

Bijna dezelfde woorden kwamen uit de mond van Albert Stuivenberg. "Ik ben pas in laatste instantie bij de transfer betrokken geraakt maar ik heb Sander nog kunnen spreken een paar dagen geleden. Vooral zijn intelligentie viel mij op. En dat is belangrijk, ook voor een voetballer. Hij weet perfect wat hij kan en wat hij nog niet kan. Maar hij twijfelt niet om zijn zegje te doen voor de gehele groep. Daarom hoop ik dat hij kan uitgroeien tot een leider, ook hier in Genk."

Onze Club TV maakte een verslag van de persconferentie en sprak achteraf nog met Sander Berge.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!