Sander Berge tekent bij Genk
02/01/17

Sander Berge tekent bij Genk

Sander Berge tekent bij Genk

KRC Genk bereikte een akkoord met Sander Berge (*14/02/1998). De Noorse middenvelder komt over van Valerenga Oslo en tekent in Genk een contract voor 4,5 seizoen.

De 18-jarige Berge onderscheidt zich met zijn spelinzicht en nauwkeurige passing. Met zijn 1m93 is Sander sterk in de lucht, maar hij is ook technisch vaardig met linker –en rechtervoet.

Bij Valerenga Oslo was Berge goed voor 43 wedstrijden, waarin hij 1 keer scoorde en slechts 2 gele kaarten pakte. Bij de nationale selecties van Noorwegen doorliep hij alle jeugdploegen, en maakt hij momenteel deel uit van de U21 selectie. In november 2016 werd Sander uitgeroepen tot Belofte van het Jaar in de Noorse eerste klasse. Hij verzamelde 68% van de stemmen bij collega voetballers, supporters en een vakjury. Ook het Engelse Everton probeerde Berge aan te trekken.

Sander legde vorige week medische tests af in Genk. Hij vertrekt op 6 januari met de ploeg op winterstage naar Spanje, waar hij met een persconferentie officieel zal voorgesteld worden. Berge zal spelen met het nummer 25.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!