Albert Stuivenberg nieuwe trainer KRC Genk
27/12/16

Albert Stuivenberg nieuwe trainer KRC Genk

Albert Stuivenberg nieuwe trainer KRC Genk

Albert Stuivenberg is de nieuwe hoofdtrainer van KRC Genk. De 46-jarige Nederlander tekende in de Luminus Arena een contract voor onbepaalde duur.

Stuivenberg doorliep als voetballer de jeugdopleiding van Feyenoord en was veelvuldig jeugdinternational. Na een ernstige knieblessure kwam er een vroeg einde aan zijn spelerscarrière, waarna hij aan de slag ging als trainer. Bij Feyenoord had hij sinds 1991 een aantal jeugdteams onder zijn hoede, van -14 jaar tot -19 jaar. Van 2000 tot 2004 was Stuivenberg hoofd van de jeugdopleiding in Rotterdam.

In 2006 ging Stuivenberg aan de slag bij de KNVB waar hij trainer was van de nationale selectie -17 jaar. Met dit team werd hij Europees kampioen in Servië (2011) en Slovenië (2012). In het seizoen 2013-2014 kreeg hij Jong Oranje onder zijn hoede. Louis Van Gaal was toen bondscoach van Nederland. Van 2014 tot 2016 werkte Albert Stuivenberg voor Manchester United. Hier was hij assistent-trainer van het eerste elftal en werkte hij nog nauwer samen met Van Gaal.

Stuivenberg was in het verleden assistent-trainer van Ariel Jacobs (RWDM, 2000-2001). Hij werkte ook samen met Sef Vergoossen (Al Jazira, 2004-2006). Het was deze laatste die KRC Genk op het spoor zette van de Rotterdammer.

KRC Genk haalt met Stuivenberg een doorwinterd voetbalprofessional in huis die gewend is op hoog niveau te presteren met jonge en getalenteerde spelers. De club kiest hiermee een trainer omdat hij beantwoordt aan het beoogde profiel, ook al is hij in België relatief onbekend.

Stuivenberg zal de wedstrijd tegen KAA Gent volgen vanuit de tribune. Vanaf de winterstage neemt hij de groep onder zijn hoede.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!