Zuinige 1 - 0 winst tegen Cork City FC
28/07/16

Zuinige 1 - 0 winst tegen Cork City FC

Zuinige 1 - 0 winst tegen Cork City FC

"Ik ben blij dat wij hier staan," begon Peter Maes zijn persconferentie aan de vooravond van de wedstrijd. "Ik hoop ook dat wij iets geleerd hebben uit de wedstrijd in Podgorica. Wij krijgen een goed georganiseerd elftal voorgeschoteld. Zij kunnen het heel goed dicht houden voor hun zestien. Wij zullen de ruimte moeten zoeken." Daarom was Maes maar al te blij dat hij Pozuelo kon recupereren. "Bij hem kunnen we altijd de bal kwijt. Zo brengt hij rust en creativiteit in de ploeg." Achteraan moest Maes wel schipperen. Kumordzi was geschorst door zijn rode kaart vorige week in Montenegro en Castagne liep in dezelfde wedstrijd een spierscheur op. Walsh verving hem als rechtsachter. Centraal in de verdediging koos Maes voor Dries Wouters. "Die heeft het in Podgorica drie kwartier goed gedaan. Ik heb vertrouwen in hem."

Cork City trainer Caulfield kroop graag in de rol van underdog. "Ik ben al blij dat wij hier in de prachtige stadion mogen spelen," luidde het. "Genk beschikt wel over een aantal topspelers maar ik hoop wel op een goede uitslag," besloot Caulfield.

Overwicht karig beloond met een doelpunt van Bailey.

Het eerste kwartier was voor Genk. Met een kopkans voor Pozuelo, een goede voorzet van Uronen die geen afwerker vond en een schot van Karelis voorlangs zette de thuisploeg druk op het Ierse blok. Aan de overkant nam Beattie een afvallende bal meteen op de slof maar Bizot weerde af met de vuisten.

Genk het heft terug in handen. Pozuelo vond Uronen op links maar Samatta verslikte zich in zijn schot op de voorzet van de Fin. Kort daarna haalde Karelis keihard uit met links maar de bal zeilde naast. Een doelpunt zat eraan te komen en het viel op het halfuur. Buffel vond het gaatje en stuurde Bailey diep. Tegen zijn overhoeks schot had doelman McNulty geen verhaal.

Vijf minuten later bracht Pozuelo een vrije trap laag voor doel, Samatta probeerde het met een listige deviatie maar McNulty ging goed plat. De Ierse doelman moest zich kort daarop opnieuw van zijn beste kant laten zien. Dit keer lag hij wel goed in de baan van een schot van Bailey. Bizot moest nog een zwabberbal van O'Connor uit zijn doelvlak houden maar had daar geen probleem mee. Het bleef bij een karige 1 - 0 aan de rust.

Het wordt moeilijk in Ierland.

De Ieren waren duidelijk met andere bedoelingen uit de kleedkamer gekomen en ze zetten meteen druk op de Genkse verdediging. Maguire kreeg een mooie kans na een voorzet van O'Connor maar gelukkig voor Marco Bizot besloot hij over. De thuisploeg liet de Ieren zelf in de wedstrijd keren. O'Connor probeerde het opnieuw. Dit keer van ver maar Bizot weerde goed af. Nog geen minuut later ging Maguire aan de haal. Onder druk van een goed acterende Wouters trapte hij voorlangs.

Aan de overkant week een schot van Karelis af op een verdediger maar doelman McNulty was bij de pinken en lag goed in de weg. Meteen het laatste wapenfeit van de Griek. Kebano kwam hem aflossen. Morrissey besloot maar nipt naast na een balletje terug van Dooley.

Met nog een kwartier te gaan kregen we dan eindelijk een echte kans voor de thuisploeg. Pozuelo vond Bailey, die maakte ruimte voor zichzelf en haalde uit met rechts. Maar de bal ging naast. Vijf minuten voor affluiten trapte Samatta nog gestrekt naar de hoek. Maar doelman McNulty lag ook nu in de weg. Zo bleef het bij 1 - 0 en wacht Genk een moeilijke uitwedstrijd in Cork.

Opstelling KRC Genk : Bizot, Walsh, Dewaest, Wouters, Uronen, Ndidi, Pozuelo (82' Heynen), Bailey, Buffel, Karelis(71' Kebano) en Samatta.

Opstelling Cork City FC : McNulty, Bennett, Bolger, Beattie (82' Daniel Morrissey), Dooley, O'Connor, Morrissey, McSweeney, Browne, Maguire (85' O'Sullivan) en Buckley.

Doelpunten :

30' : 1 - 0 : Bailey

Gele kaarten : 31' Pozuelo, 67' Bennett, 68' O'Connor, 81' Ndidi

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Clayton Pisani (Malta)

Na afloop van de wedstrijd spraken we met Dries Wouters en Thomas Buffel.

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!