Welkom in een rookvrije Luminus Arena
28/07/16

Welkom in een rookvrije Luminus Arena

Welkom in een rookvrije Luminus Arena

Vanaf zondag 31/07, bij de start van de Jupiler Pro League seizoen 2016-2017, heten we onze supporters welkom in een rookvrije Luminus Arena.

 

“Waarom rookvrij?”

Het rookvrij stadion is er gekomen vóór de supporters en zeker niet tegen de supporters. Als je rookt dan is dit immers niet alleen schadelijk voor jezelf maar ook voor de mensen rondom je. Passief meeroken (=vervuilde lucht inademen van een roker) is net als roken zeer schadelijk voor de gezondheid. 

We ontvangen duizenden supporters in ons stadion, waaronder ook heel wat gezinnen en kinderen. De Luminus Arena is rookvrij met het oog op de gezondheid van al deze supporters. We willen als sportclub het goede voorbeeld geven aan onze supporters, en een gezonde en sportieve levensstijl promoten.

We volgen tenslotte ook een oproep van Kom op tegen Kanker om alle voetbalstadions in 1ste klasse rookvrij te maken. Méér nog, op regelmatige basis zal er komend seizoen samengewerkt worden met Kom op tegen Kanker.

 

“Waarom de rokers straffen?”

We willen rokers zeker niet straffen. We vragen deze supporters om de stress van de wedstrijd op een andere manier te verhelpen. Tijdens de rust kunnen rokers even uitscannen met hun clubcard om zo buiten het stadion alsnog een sigaretje op te steken. 

 

“Wat als er toch gerookt wordt?”

KRC Genk zet met al haar medewerkers de schouders onder een rookvrije Luminus Arena. Stewards en vrijwilligers zullen de supporters hiervan bewustmaken, alsook van de redenen waarom het beter is om niet te roken in het stadion. Ook het ‘Reglement van Inwendige Orde’ werd aangepast.

 

“Is KRC Genk de eerste club met een rookvrij stadion?”

Na Club Brugge en Anderlecht is KRC Genk de derde club waarvan het stadion volledig rookvrij is. Bij heel wat buitenlandse clubs geldt dit al jaren. Zo mag je in het Verenigd Koninkrijk nergens roken in een stadion, alsook in Camp Nou (Barcelona), de Amsterdam ArenA (Ajax) of tijdens EK of WK wedstrijden.

 

“Rookvrij? Ook e-sigaretten?”

De Luminus Arena is volledig rookvrij. Dit wil zeggen dat eender welke vorm van roken verboden is, ook e-sigaretten.

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!