Buyens zorgt met strafschop voor eerste uitwinst.
17/10/15

Buyens zorgt met strafschop voor eerste uitwinst.

Buyens zorgt met strafschop voor eerste uitwinst.

"Beveren is niet voor niets goed aan het seizoen begonnen. Zij spelen met meer inzit, beter gedisciplineerd en met meer drang. Met een paar sluipschutters voorin en een snelle rechterflank zal het opletten zijn voor de omschakeling," dat vertelde Peter Maes voor de wedstrijd. Hij was dan ook niet ongelukkig dat de snelle Tshimanga terug wedstrijdfit was. Julien Gorius trainde wel de ganse week maar begon toch op de bank. Ndidi stond aan de start.

Waasland-Beveren trainer Stijn Vreven had geen selectieproblemen en wijzigde zijn startende elf niet.

Zoutloze eerste helft.

De bezoekers begonnen dwingend aan de wedstrijd en drukten Waasland-Beveren tegen het eigen doel. Maar meer dan een zwak schot van Kebano leverde dat niet op. Op het kwartier kon Kebano aan de haal gaan op rechts. Zijn voorzet kaatste tot bij Buffel  maar Goblet gooide zich in de baan van het schot van de Genkse kapitein. Ndidi kon met de rebound niets beginnen.

Waasland-Beveren geraakte niet verder dan enkele afzwaaiende pogingen op doel en een viertal hoekschoppen die al evenmin iets opbrachten.

Maar ook Genk kon geen vervolg breien aan het goede openingskwartier en zo eindigde een zoutloze eerste helft zonder doelpunten.

Penaltydoelpunt voor Buyens, blessure voor Kebano.

De tweede helft begon zonder wissels en aanvankelijk was het de thuisploeg die de toon aangaf. Maar het bleef bij een goede voorzet van Jans die door Dewaest spectaculair weggekopt werd en een afgeblokte poging van Myny. Dan nam Genk het heft opnieuw in handen. Kebano zette Goblet aan het werk met een zwaar schot aan de eerste paal. Even later zag Castagne een poging in extremis afgeblokt.

Met nog een kwartier te gaan sloeg het noodlot toe voor Neeskens Kebano. Hij zakte door zijn linkerknie en moest van het veld gedragen worden. Pozuelo kwam hem vervangen.

Tien minuten voor affluiten kwam Genk dan toch op voorsprong. Verdediger Demir gebruikte zijn hand om een voorzet van Bailey weg te werken en de bal ging op de stip. Buyens miste dit keer niet en de 0 - 1 einduitslag stond op het scorebord. De zege mocht dan misschien gevleid zijn maar daar zullen Peter Maes en zijn jongens allerminst om malen.

Opstelling Waasland-Beveren : Goblet, Demir, Buatu, Langil, Coulibaly, Gano, Maric (89' Destorme), Milosevic (87' Nabab), Moulin, Jans en Myny.

Opstelling KRC Genk : Köteles, Castagne, Dewaest, Kabasele, Tshimange, Buyens, Ndidi, Buffel (89' Walsh), Bailey (88' Schrijvers), Kebano (77' Pozuelo) en de Camargo.

Doelpunten :

81' : 0 - 1 : Buyens (strafschop)

Gele kaarten :

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Johan Verbist

 

Pierre Denier, Thomas Buffel en Yoni Buyens reageerden na de wedstrijd voor de camera van Click Racing.

 

Ouder Recenter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf me nu in!