Gedaan met repeteren. Zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma: we ontvangen in eigen huis Standard Luik. Een sterk gewijzigde spelerskern maakt het een moeilijk te lezen tegenstander, maar onze coach blikt met een gezonde portie optimisme vooruit.

Met een stevige handdruk aan de aanwezige journalisten betreedt Fink de perszaal. Zijn entree niet gemist, laat het een voorbeeld zijn voor onze jongens morgen. “De eerste wedstrijd inzetten met een zege is belangrijk om met een positieve sfeer de competitie aan te vatten”, beseft onze coach, die voor zijn competitiedebuut kan rekening op een bijna volledige spelerskern. “Enkel Carlos, Mark en Bryan zijn niet klaar om te spelen. Carlos was actief op de Copa Amerika en heeft nog enkele dagen nodig om zijn fysieke niveau op te krikken.”

Verder behoort Hendrik Van Crombrugge na zijn blessure weer tot de selectie, maar komt het nog te vroeg om zijn positie onder de dwarsligger in te nemen. Mike Penders mag zich naar alle waarschijnlijkheid opmaken voor zijn Pro League-debuut. “Hendrik speelde slechts tien minuten in de voorbereiding en mist daardoor wat matchritme, maar Mike is er klaar voor. Het verleden heeft al aangetoond dat de club over talentvolle keepers beschikt. Vandevoordt en Courtois waren ook jong. Ik heb geen bang om jonge spelers te brengen, ze mogen fouten maken. Voor een keeper heeft dat snel grotere gevolgen, maar we hebben het volste vertrouwen in hem. Ik ben tevreden met wat hij in de voorbereiding heeft getoond. Hetzelfde geldt voor Bangoura, die tegen Lille nog tot scoren kwam. Zijn gezonde agressiviteit maakt hem een soort van Gattuso voor onze ploeg.”

De spelerskern van de Rouches werd gerefresht, wat het een moeilijk te lezen tegenstander maakt. “We weten niet wie zal spelen, maar kunnen wel iets afleiden uit hun spelsystemen en de filosofie van de coach. We moeten voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Ik verwacht van mijn jongens dat ze vanaf het begin de wedstrijd in handen nemen en in combinatie met pressing het balbezit opeisen. De jongens hebben in de voorbereiding al getoond dat ze knap voetbal kunnen brengen tegen sterke teams zoals Lille en Feyenoord. Standard is één van onze rivalen, en dus meteen een grote wedstrijd. Ik kijk ernaar uit, in dit mooie stadion en met fantastische fans.”

Kom je zondag supporteren? Ontdek hier alle belangrijke info.