za 20 jul 2024, 18:30
KRC Genk KRC Genk 2 - 2 Lille OSC Lille OSC

Na een succesvolle fandag mochten de supporters zich opmaken voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Franse topclub Lille OSC. Met spelers als Jonathan David, Edon Zhegrova (ex-KRC Genk), Ethan Mbappé (broertje Kylian Mbappé) en Angel Gomes mochten we het opnemen tegen een ploeg met een marktwaarde van 240 miljoen euro. Ook sportief was het een interessante affiche, want Lille eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Ligue 1. Genoeg peper en zout om de voorbereiding mee af te sluiten. Door de hevige regenval werd de wedstrijd drie kwartier uitgesteld.

Eerste helft

Ondanks de stralende zon overdag, viel de regen voor aanvang van de wedstrijd met bakken uit de lucht. Er werd beslist om de wedstrijd drie kwartier later aan te vatten. Het veld moest veel water incasseren, maar bleef in goede staat. De wedstrijd begon met een diepe bal voor Tolu. Onze spits dook gevaarlijk op in de zestien, maar geraakte net niet aan de bal. Lille kwam in de eerste minuten niet aan ons doel, maar na een verre bal van Alexsandro was het toch prijs. Bayo kwam snel oog in oog met Penders en bracht de bezoekers al na negen minuten op voorsprong. We zochten meteen naar een reactie. Een kopbal van Tolu eindigde in de handen van Chevalier. Niet veel later pakte Fadera uit met een knappe voorzet, maar zonder resultaat. Lille viel nauwelijks aan, maar stond wel goed in positie. De enige kans voor de Franse topclub kwam van de voet van Zhegrova. Die knalde een paar meter naast. Het leek erop dat we zouden gaan rusten met achterstand, tot we plots na een knappe aanval konden prikken. Nkuba schoof de bal richting Steuckers. Die legde op zijn beurt af voor Tolu en onze spits werkte knap af. En we hadden honger naar meer, want nog geen minuut later stond de 2-1 op het scorebord dankzij een doelpunt van Bangoura. Onze Genkies gingen net als in Rotterdam met een goed gevoel de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft was de eerste grote kans voor blauw-wit. Na een scherpe voorzet van Bonsu Baah kopte Tolu maar net naast het doel van Chevalier. Vanaf dan bleef het kansen regenen voor onze Genkies. Eerst Tolu met een kans op de 3-1, dan Sor. Beide spelers gingen alleen op doel af, maar konden niet scoren. Na het uur kwam Oh in de plaats van Tolu. De Zuid-Koreaan werd meteen toegezongen door onze supporters en legde wat later af voor Steuckers. Zijn schot eindigde recht in de handen van Chevalier. Lille leek nergens, tot plots Cabella de gelijkmaker tegen de netten knalde. Volledig tegen de gang van het spel in, maar het gaf de bezoekers wel vertrouwen. Toch probeerden we opnieuw onze stempel te drukken. Een kopbal van Sadick vloog in het zijnet, een schot van Sor vloog een metertje naast. Daar bleef het bij: 2-2. We mogen tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Een prima gelijkspel tegen een Franse topclub, dat geeft goede moed voor volgende week. Zondag ontvangen we Standard Luik, op onze grond. Samen met jullie gaan we de strijd aan voor de eerste driepunter van het seizoen. Forza Racing!

Opstelling: Penders, Kayembe, Nkuba, Smets, Bangoura, Karetsas, Steuckers, Fadera, Bonsu Baah en Tolu

Vielen in: Sor, Oh, Hrosovsky, Adedeji-Sternberg, Claes, Da Costa, Palacios en Kongolo