wo 17 jul 2024, 12:00
KRC Genk KRC Genk 1 - 2 Go Ahead Eagles Go Ahead Eagles
Voor de vijfde wedstrijd in de voorbereiding oefenden onze jongens achter gesloten deuren tegen Go Ahead Eagles. Een generale repetitie voor de Nederlanders, die volgende week al aan de bak moeten in de Conference League. Thorsten Fink legde de nadruk meer op experimenteren en liet nieuwe spits Hyeon-Gyu Oh debuteren met een plek in het basiselftal. Patrik Hrošovský mocht in de tweede helft zijn eerste minuten van het seizoen meepikken.
Eerste helft

Kongolo, centraal in de defensie, werd geflankeerd door Nkuba en Palacios. Even wennen zo’n onuitgegeven driemansdefensie, de eerste kansen waren voor de bezoekers. Advardsen en Tengstedt infiltreerden met een één-twee de Genkse zestien, die laatste mikte vanuit een scherpe hoek op Penders. Ook Breum dweilde even later de linkerflank af, maar onze doelman stond weer pal. Na twee gekadreerde pogingen voor de bezoekers, kwamen onze jongens meer in de wedstrijd. Een schot – en ook een vrije trap – van Karetsas gingen enkele meters naast, een scherpe voorzet van onze Griekse jongeling werd weggekegeld. Een Genks doelpunt hing in de lucht, maar de doelman van de Eagles zat in de weg. Sor schoot, op goed aangeven van Oh, van kortbij op De Lange. Claes nam de daaropvolgende hoekschop op de slof, zijn poging werd geklemd. Ondanks de dominantie, openden de Eagles op een intussen zeldzame kans aan de overkant de voorsprong. Edvardsen kwam voor zijn man, en duwde een voorzet van Tengstadt voorbij Penders. Geen Genkse staakt-het-vuren. Integendeel, de gretige zoektocht naar de gelijkmaker leidde een volgende belegering van het doel in. Oh probeerde het met zijn hoofd, Karetsas en Claes nog gevaarlijker met de voeten. Op slag van rust zette Penders zijn sterke eerste helft in de verf door de dubbele voorsprong van het bord te houden. 0-1, rusten geblazen.

Tweede helft

Negen nieuwe gezichten bij aanvang van deel twee: enkel Claes en Penders bleven staan. Hoewel we qua balbezit niet het onderspit moesten delven in de openingsfase, waren de eerste kansen voor de bezoekers. Eerst mikte Adekanye randje zestien nog op de dwarsligger, maar even later stond hij in de tweede zone op de juiste plek om de voorsprong te verdubbelen. Overschot aan efficiëntie bij de bezoekers, wat aan onze kant wat ontbrak. Een schuiver van Lukanic ging voorlangs, snedige voorzetten van Steuckers vonden geen eindstation. Met nog twintig minuten op de klok monopoliseerden onze jongens het balbezit, wat een resem aan doelkansen opleverde. Een kopkans voor Kayembe werd geweerd, de rebound van Tolu met een reflex uit doel gezweefd. De volgende kans was opnieuw voor Tolu, die in één tijd een voorzet van Kayembe tegen de netten volleyde. Doelkans nummer drie, we weten allemaal hoe het gezegde luidt. Ook in de slotminuten waren de beste kansen voor ons. Lukanic en Sadick dwongen De Lange tot een redding, Haroun trof de paal. 1-2, einde van een leerrijke oefenpot.

We zien ons zaterdag op de fandag, Genkies!

0-1: 20’ Edvardsen
0-2: 60’ Adekanye
1-2: 87’ Tolu

Opstellingen

Opstelling eerste helft: Penders, Nkuba, Bangoura, Palacios, Kongolo, Claes, Karetsas, Fadera, Sor, Bonsu Baah, Oh.

Opstelling tweede helft: Penders, Sadick, Smets, Hrosovsky, Kayembe, Steuckers, Tolu, Onstein, Lukanic, Haroun, Claes.