De deal is rond. KRC Genk heeft zich versterkt met een vierde zomertransfer. De Zuid-Koreaan Hyeon-gyu Oh tekent een contract voor 4 seizoenen in de Cegeka Arena. De 23-jarige Oh, die al langer het verlanglijstje van de Genkse scoutingcel topte, maakt de overstap van de Schotste landskampioen Celtic FC. Daar wist hij afgelopen seizoen 6 keer raak te treffen.

“Hyeon-gyu is een spits met een neus voor goals die niet te beroerd is om ook vuile meters te maken. Hij is een vinnige speler die dankzij zijn gestalte ook een stevige préséance in de box biedt”, duidt Head of Football Dimitri de Condé de keuze voor de nieuwe Genkse spits.

Ready to rock

“KRC Genk is een ploeg die veel ervaring heeft in het opleiden van jonge spelers. Toen de interesse concreet werd, was mijn keuze meteen duidelijk. Ik kan niet wachten om me te tonen”, klonk het bij de sympathieke Zuid-Koreaan zelf.

Op de toepasselijke tonen van Bro Hymn van Pennywise – een klassieker in de Cegeka Arena - voegde hij daar nog een duidelijke “I’m ready to rock” aan toe in de aankondiging op de verschillende clubkanalen KRC Genk.