wo 10 jul 2024, 18:00
PAOK Saloniki PAOK Saloniki 1 - 3 KRC Genk KRC Genk
Halverwege stageweek stond de derde generale repetitie van de voorbereiding op het programma. Tegenstander was Griekse titelverdediger PAOK Saloniki. Een stugge tegenstrever, waartegen vier keer dertig minuten gevoetbald werd.
Eerste halfuur

Ondanks een training in de benen oogden onze jongens allesbehalve futloos. Met een duidelijke drang naar voren vanaf het eerste fluitsignaal, was de eerste kans voor ons. Kos onderschepte het leer en zonderde Tolu af, die naast moederziel alleen helaas ook buitenspel stond. Toch kwam de vroege voorsprong er. Fadera, gelanceerd vanop links, zag zijn voorzet door een Griekse verdediger tegen de netten gedevieerd worden. Daar hield onze Gambiaanse winger het bovendien niet bij, want met zijn volgende horizontale pass richting Steuckers luidde hij ook het tweede doelpunt in. En dan waren er nog maar tien minuten weggetikt.

Diezelfde Steuckers had op het kwartier ook nog een assist verdiend, met een vindingrijke bal richting Tolu, maar het schot van onze spits strandde op een Grieks been. Verder hoefde Penders het eerste halfuur geen schot te weren, enkel een hoekschop goed te lezen. Een vertaling van de sterke organisatie van onze jongens. Tijd voor een pauze.

Tweede halfuur

Na een korte drankpauze kwam Bonsu Baah tussen de lijnen voor Adedeji-Sternberg. Onze jongens handhaafden het overwicht in balbezit, maar de kansen waren voornamelijk voor de thuisploeg. Sadick en Kayembe moesten elk een hoekschop toestaan, en ook een vrije schop van Taison zeilde over. De aansluitingstreffer zou er uiteindelijk niet komen via een elfmeter, want die werd vakkundig gestopt door Penders, wel via een indraaiende vrije schop. Rahman klom hoger dan Kayembe, en knikte de 1-2 tegen de netten.

Na het tegendoelpunt deelden onze jongens terug de lakens uit. Tolu kon niet afdrukken op een vernuftig balletje van Kos, en meteen daarna werd een ontketende Fadera door Murg onderuitgehaald. Een zoveelste tik, die de gemoederen even deed verhitten. Het ideale moment voor afkoeling en rust, dacht ook de scheidsrechter.

Derde halfuur

Zowel bij de thuisploeg als bezoekers verscheen een bijna volledig ander team na de rust: enkel Penders en Bonsu Baah bleven staan. Die laatste, opererend vanop de linkerwingback, testte al snel de vuisten van Tsiftsis, maar meer suspens had de openingsfase niet om het lijf. Tot minuut 75 was het wachten op twee kansen. Vierinha en Smyrlis schoten vanuit de tweede linie, maar mikten beiden over. In plaats van de gelijkmaker kwam de 1-3. Na voorbereidend werk van Bonsu Baah en Claes bleef de bal hangen in de Griekse grote rechthoek, en ging het leer dankzij een instinctdeviatie van Zeqiri tegen de netten.

Laatste halfuur

Bij aanvang van het vierde halfuur werd nog één wijziging doorgevoerd: Da Costa verving een sterke maar moegestreden Bonsu Baah. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, verdween het tempo volledig uit de wedstrijd. Een debuterende Haroun zorgde het laatste halfuur als eerst voor Genkse dreiging, maar zag zijn afstandsschot aan de verkeerde kant van doel verdwijnen. Door de vele overtredingen, werd het verdere slotkwartier ontsierd. Buiten een vrije trap van El Ouahdi, die afgeweken op het dak van het doel belandde, vielen er geen kansen te noteren.

Zo breken we onze (stage)week met een verdiende 1-3 zege tegen PAOK. Zaterdag trekken we naar De Kuip voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord.