za 06 jul 2024, 12:00
KRC Genk KRC Genk 3 - 3 Charleroi Charleroi
Na de zege tegen RC Hades werkten onze jongens vandaag hun tweede wedstrijd van de voorbereiding af. Tegenstander daarvoor was Sporting Charleroi. In een wedstrijd die 105 minuten duurde, gunde coach Fink 24 spelers speelminuten.
Eerste 45 minuten

Vanaf minuut één schoten beide ploegen in de startblokken. Ter illustratie: Steuckers ging bij een eerste terugspeelbal meteen goed scoren, waardoor Charleroi-doelman Koné geschrokken de bal in de voeten van Tolu speelde. Onze spits besloot vervolgens te centraal op de goalie. Als reactie versierde ook Charleroi een eerste kans. Heymans nam de bal op de slof, Van Crombrugge was alert. Helaas ook de laatste actie van onze doelman, die even later gekwetst naar de kant moest. Kiaba, amper 16 lentes jong, nam zijn plek onder de lat in. Eenmaal het openingskwartier verstreken, namen onze jongens het initiatief. Een afstandsschot van Claes vloog naast, Nkuba – van dichterbij – stootte op Koné. Letterlijk en figuurlijk had de doelman even zijn handen vol, want op het halfuur klemde hij opnieuw een schot van Tolu richting korte hoek. Daardoor was het tot vlak voor rust wachten op een verdiend openingsdoelpunt: na een paar overstapjes legde Adedeji-Sternberg de bal klaar voor Nkuba, die zijn afgeweken schot in de netten zag verdwijnen. Lang duurde de voorsprong echter niet, want aan de overkant duwde ook Guiagon nog een voorzet van Sylla in doel. De eerste vijfenveertig minuten eindigden zo op 1-1.

Minuut 45’ - 60’

Na een korte pauze ging de bal opnieuw een kwartier aan het rollen. Doelpuntenmaker Nkuba en Palacios naar de kant, Yoshinaga en Onstein kwamen tussen de lijnen. Vanaf de start eisten onze jongens de bal op, waar ze ook een vrije trap uit puurden. Tevergeefs waaide de poging over doel. Voor de bezoekers stak Ani de neus aan het venster, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Heymans had, vlak voor het fluitsignaal, meer geluk. Hij nam een banaanvoorzet van Dragsnes op de slof, en liet Kiaba kansloos achter. Met een 1-2 tussenstand trokken de spelers even de kleedkamer in.

Minuut 60’ – 105’

Net als in de eerste helft begonnen onze jongens met hoge pressing aan deel twee. Ze eisten het balbezit op, maar Charleroi toonde zich opnieuw efficiënt. Banbouali werkte de eerste aanval van de bezoekers meteen af. Het leek onze jongens niet te deren, want meteen erna vonden ze bijna de aansluitingstreffer. Lukanic, die een goede eerste indruk maakte, trof de lat. Zeqiri kopte de rebound binnen, maar werd teruggefloten door buitenspel. Kort daarop speelde de Kroaat Zeqiri goed aan, maar onze spits kwam een metertje te kort om af te werken. Derde keer, goede keer dan maar voor onze nummer negen: in de herneming op een schot van Fadera schoot Zeqiri de bal toch tegen de touwen. Met nog een kwartier op de teller en onze zoektocht naar de gelijkmaker, had Charleroi geen andere optie dan het spel te ondergaan. Kongolo en Lukanic troffen nog de dwarsligger, maar voor de rebound van El Ouahdi stak niets of niemand een stokje. Onze tweede oefenpot eindigde zo op een doelpuntrijk gelijkspel.

Maandag trekken onze jongens voor de jaarlijkse stage naar Venray. Daar oefenen ze woensdag om 18.00 uur tegen PAOK Saloniki.