za 29 jun 2024, 13:30
RC Hades RC Hades 1 - 4 KRC Genk KRC Genk
Voor de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen zakten onze jongens af naar het veld van RC Hades. Thorsten Fink experimenteerde met twee elftallen. Ééntje voor, ééntje na rust.

Eerste helft

Na luttele minuten spelen was de eerste kans voor ons. Een afgedwongen hoekschop belandde aan het halve maantje bij Tolu, die op de slof over mikte. Hoewel Hades de Genkse druk vooral onderging in plaats van er tegen op te boksen, profiteerde ze even later bijna van Genks balverlies. Jansen kreeg ruimte voor een afstandsschot, Penders was alert. Via afwisselend voorzetten vanop links en rechts werd nadien het hoofd van Tolu tweemaal gezocht en gevonden, maar de kopslagen miste slagkracht. Later volgde een nog grotere kans. Via tussenstation Steuckers probeerde Kos doelman Gijbels te omzeilen, maar de hoek was te scherp. Nog twee uitgespeelde kansen waren nadien voor Adedeji-Sternberg en Tolu, maar beiden mikte over. Het duurde uiteindelijk tot het halfuur voor we op voorsprong klommen. Driemaal is scheepsrecht voor Tolu, die de verdiende voorsprong op het bord zette. Eenmaal gescoord, stapelden de kansen (en doelpunten) zich op. Zowel Nkuba als Kos maakten kans op de dubbele voorsprong, maar toch was het Adedeji-Sternberg die met een knappe beweging de doelman in verlegenheid bracht en voor de treffer tekende. Ook Tolu had de smaak te pakken en trapte, dankzij knap voorbereidend werk van een bedrijvige Nkuba, de 0-3 tegen de netten. Aziz deed er op het einde van de eerste helft zelfs nog een schepje bovenop. In een flipperkastfase voor doel raakte hij de bal als laatst. 0-4, tijd voor rust.

Tweede helft

Bij het begin van deel twee mocht een ander elftal aan het zweten beginnen, met uitzondering van Penders die onder het doelhout bleef staan. Ook de nieuwe elf eiste vanaf de start het balbezit op, maar kansen bleven nog uit tot op het uur. Bonsu Baah verschalkte met zijn vinnige voetjes zijn tegenspeler, Akpan mikte van dichtbij over. Op de eerste gekadreerde poging van deel twee was het wachten tot minuut 70. Kumata kreeg een vrije kopkans, de Hades-keeper pareerde knap. Onderscheiding voor beide doelmannen, want ook Penders pakte aan de overkant uit met een knappe zweefduik op een schot van Vanderhenst. Onze doelman leek zo de eerredder te voorkomen, maar in de rebound belette hij een Hades-speler met een overtreding het scoren. Strafschop voor de thuisploeg, die Kessels feilloos omzette. Daarmee zette hij ook de eindscore op het bord: 1-4. Over exact één week staat de volgende oefenpartij op het programma. Achter gesloten deuren oefenen onze jongens tegen Sporting Charleroi.