Kroatisch toptalent Luka Lukanic tekent een contract voor 2 seizoenen bij KRC Genk, met een optie voor 2 bijkomende seizoenen. De jonge verdedigende middenvelder doorliep de jeugdreeksen in zijn thuisland op de internationaal geroemde academie van Dinamo Zagreb. Lukanic is een technisch vaardige middenvelder met een goed positiespel en sterke passing. Afgelopen seizoen werd de linkspoot uitgeleend aan Zrinjski Mostar dat uitkomt in de hoogste divisie in Bosnië en Herzegovina. Daar was hij in 10 wedstrijden goed voor 2 doelpunten en 3 assists. 

"KRC Genk is een club die weet hoe ze jonge spelers beter moet maken. Als persoon en als voetballer wil ik hier stappen vooruit zetten. Grote Kroatische spelers als Strupar zijn mij hier voorgegaan. Ik wil mij net als hen bewijzen en mijn kwaliteiten tonen. Stap voor stap wil ik groeien. Mijn ambitie is om vast deel uit te maken van het eerste team. Ik hoop mij ooit te kunnen tonen in de Cegeka Arena en op het Europese toneel", klinkt het vastberaden bij de jonge Kroaat. 

Lukanic vatte in eerste instantie de voorbereiding aan bij de A-kern onder het toeziend oog van Thorsten Fink. Op korte termijn sluit hij aan bij Jong Genk waar hij komend seizoen zijn wedstrijden zal afwerken.