Maandag rolde de bal opnieuw in het H.Essers Talent Park. Enkele honderden opgedaagde supporters zagen ook een vernieuwde technische staf present tekenen op de eerste training van de voorbereiding. Naast hoofdcoach Thorsten Fink, assistent-coach Sebastian Hahn en Physical coach Goran Kontic begaf met Przemyslaw Lagozny nog een nieuw gezicht zich op de onberispelijke grasmat. De Pool wordt aan de staf toegevoegd als assistent-trainer en hoofdanalist.

Oude bekenden

Naast de nieuwkomers daagden ook enkele bekende gezichten op. Domenico Oliveiri en Michel Ribeiro blijven bij de staf. Domenico focust zich dit seizoen opnieuw op het verdedigende departement. Michel kan zich uitleven als techniektrainer. Peter Persoons blijft als analist aan de slag aan de zijde van Lagozny. Als Sports Scientist zal Arnaud Serruys zich, samen met Physical coach Kontic, over de spelers hun fysieke paraatheid ontfermen. Oudgediende Guy Martens blijft bij de eerste ploeg aan de slag als keeperstrainer. 

Waar nieuwkomers zijn, zijn ook vertrekkers. Na meer dan 10 seizoenen besliste hoofdkinesist Jan Theunis om na afgelopen seizoen een nieuwe uitdaging te zoeken. Matthias Didden schuift door en neemt zijn taken over. Doordat de nieuwe coach zelf zijn physical coach meebracht uit Sint-Truiden werd de rol van performance coach Bram Swinnen dubbel ingevuld. Daardoor besliste de club en Swinnen in onderling overleg om de samenwerking te stoppen. KRC Genk is zeer erkentelijk voor het geleverde werk en voor de structuur die Swinnen door de jaren heen heeft opgebouwd en wenst hem alle succes toe in het verdere verloop van zijn carrière.

25 spelers tekenen present op eerste training

Voor de eerste training van het seizoen konden Fink en zijn omkadering beroep doen op 25 spelers. Enerzijds ontbraken Bangoura, Caicedo en Galarza. Zij sluiten respectievelijk dinsdag en woensdag opnieuw aan. El Khannouss, El Ouahdi, Kayembe, Fadera, Zeqiri kregen door eerdere interlandverplichtingen een week extra rust. Ze sluiten ten laatste begin volgende week aan bij de groep. Hrosovsky, Cuesta, McKenzie verdedigen dan weer de kleuren van hun land op respectievelijk het Europees kampioenschap (Hrosovsky) en binnenkort op de Copa America (Cuesta en McKenzie). Bryan Heynen traint nog individueel na zijn operatie aan de adductoren. Luca Oyen revalideert nog van zijn kruisbandletsel.

Op de eerste trainingssessie legde de nieuwe trainersstaf er meteen de pees op. De talrijk aanwezige supporters konden het wel smaken. Ontdek hier het voorlopige oefenprogramma dat onze jongens voor de kiezen krijgen.